FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ: Recent submissions
Now showing items 41-60 of 2214
-
Bazı elma ve armut çeşitlerinde kimyasal seyreltmenin seyreltme oranı, meyve kalitesi ve meyvelerin bazı pomolojik özellikleri üzerine etkisi
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)40 6. ÖZET Bu çalışma seyreltmenin Misket elması, Williams, Koskia ve Limon armut çeşitlerinde meyve seyreltmesi, 1. kalite meyve oranı ve meyvelerin bazı pomolojik özellikleri üzerine etkilerini araştırmak amacıyla ... -
Van ekolojik şartlarında azot ve fosforlu gübrelemenin tabii meranın kuru ot ile ham protein verimine etkisi üzerinde bir araştırma
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-48- 7. ÖZET Azot ve fosforlu gübrelerin tabii mer'anın başta kuru ot verimi olmak üzere, otun ham protein oranı, ham protein verimi, ham kül oranı ve ham selüloz oranı üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla bu ... -
Cevizlerde (Juglans regia L.) flavan içerikleri ile aşı başarıları arasındaki ilişkiler üzerine araştırmalar
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, 1989 - 1992 yılları arasında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde; cevizlerde aşılama basanları ile flavanlar arasındaki ilişkilerin belirlenmesi, yongalı güz asısında kaynaşmanın ... -
Van Gölü ekolojik koşullarında tarla krizantem yetiştiriciliği üzerine bir araştırma
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)DZ Bu çalışma, Van Gölü Ekolojik Koşularında Tarla Kr i zantamci 1 iğinde verim ve kalite acısından uygun çeşitler saptanmıştır. Buna göre; 1. `En Uygun Pon pan Çeşitler: Rhi no 2. `Uygun Pan pan Çeşitler: Update, Merit, ... -
Çameli ve Bozkurt cevizlerinin (Juglans regia L.) seleksiyon yolu ile ıslahı üzerinde araştırmalar
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZ Bu araştırma Denizli ilinin Çameli ve Bozkurt ilçelerin deki ceviz populasyonu içerisinde meyve kalitesi, verim ve a- ğaç özellikleri dikkate alınarak tohumdan yetişmiş kaliteli ceviz tiplerini seçmek amacıyla yapılmıştır. ... -
Van ekolojik şartlarında açıkta ve örtü altında çilek yetiştiriciliği
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZ Bu çalışma Yüzüncü Yıl üniversitesi Ziraat fakültesi Bahçe Bitkileri araştırma ve uygulama bahçesinde yapılmıştır. Tufts ve Vista çeşitleriyle açıkta ve yüksek tünel altında yapılan çalışmada verim, erkencflik ve bazı ... -
İdris anaç üzerine aşılı bazı kiraz çeşitlerinin gelişme durumu ve aşı yerlerinin anatomik olarak incelenmesi üzerinde bir araştırma
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZ Van ekolojik şartlarında, 1991-1992 yıllarında yapılan bu çalışmada idris üzerine asılı bazı kiraz çeşitlerinin gelişme durumu ve ası bölgesinin anatomik yapısı incelenmiştir. En fazla sürgün boyu ve sürgün çapı gelişmesi ... -
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım İşletmesi bitkisel üretim alanı için en uygun mekanizasyon modelinin tesbiti
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZ Bu çalışmada, Yüzüncü Yıl üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım İşletmesi bitkisel üretim alanı için en uygun makina modelinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, tarım işletmesinin yapısı ve öngörülen bitki deseni ... -
Cevizlerde (Juglans regia L.) embryonik bitki dokularına aşı yapılabilme olanaklarının anatomik ve histolojik yönden incelenmesi üzerine araştırmalar
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)45 VI. ÖZET 1992-1993 yılları arasında. Yüzüncü Yıl üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde yürütülen bu çalışma, cevizde mümkün olduğu kadar erken dönemde embryonik dokular üzerine ası yapılabilme imkânları ... -
Darende cevizlerinin (J.regia.L.) seleksiyon yoluyla ıslahı üzerinde araştırmalar.
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)This selection study was carry out determine the promising walnut types, during the 3 years between 1990- 1992 in Darende. In this study 416 types were selected from about 6000 wild walnut trees (seedling) and fruit samples ... -
Bağ yetiştiriciliğinde karşılaşılan bazı sorunların çözümüne yönelik bir uzman sistemin oluşturulması
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)40 ÖZET Bağ yetiştiriciliğinde karşılaşılan bazı sorunların çözümüne yönelik olarak hazırlanan bu uzman sistemde; Türkiye'nin en önemli tarımsal uğraşlarından birisi olan bağcılık hususunda en çok karşılaşılan sorunlardan ... -
Erciş`te yetiştirilen mahalli elma çeşitlerinin morfolojik ve pomolojik özellikleri üzerine araştırmalar
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)82 VI. ÖZET Bu çalışma; Erciş ve çevresinde yetiştirilen Askeroglu, Daldabir, Pamuk-1, Pamuk-11, Pamuk-111, Pamuk-lV, Pamuk-V, Malkocoglu, Sagmnık, Turş, Edremit-1, Edremit- ll,Edremit-lV, Kaburga, Ercis-1, Erciş-11, ... -
Van koşullarında azotlu gübre uygulamalarının arpa bitkisinin verim ve N,P,K,Ca,Mg içeriğinin mevsimsel değişimine etkisi
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu denemede, artan miktarlarda verilen azotlu gübrelerin, yazlık arpanın; verim, verim kriterleri, besin maddesi içeriği ile topraktan kaldırılan besin mad desi miktarlarına etkisi araştırılmıştır. Deneme, 1992 üretim ... -
Tokat merkez ilçe cevizlerinin (Tunglans regia L.) seleksiyon yoluyla ıslahı üzerine araştırmalar
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET Tokat Merkez ilce köylerinde 1990-1992 yılları içerisinde yürüttüğümüz bu seleksiyon çalışması sırasında toplam 321 akaçtan meyve örneği alınmıştır. Bu örneklerde, önemli meyve kalite özellikleri ile verim durumu ... -
Kışlık ?tetraploid? çavdarın Van ekolojik koşullarında uygun ekim zamanının belirlenmesi üzerine bir araştırma
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)57 7. ÖZET. Van'da çavdar ekimi ve üretimi yok denecek derecede az dır. Yörede büyük çapta hayvancılığın yapılması, henüz sulan- amayan ve sulamaya elverişli olmayan alanların varlığı nede niyle ve ekmeklik olarak ta ... -
Van Tarım Meslek Lisesi işletmesinde yetiştirilen esmer sığırlarında genetik analizler
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET ` VAN TARIM MESLEK LÎSESÎ İSLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN ESMER SI?IRLARDA GENETİK ANALİZLER ` Bu çalışmada Van Tarım Meslek Lisesi isletmesinde yetiştirilen Esmer sığırlarda süt ve döl verim özellikle rine ilişkin bazı ... -
Van koşullarında azotlu gübreleme ve verilme zamanı ile bakteri aşılanmasının soya bitkisi verim ve kalitesine etkisi
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET S3 F66-62 Soya fasulyesi (Glycine max) çeşidine bakteri aşılaması ile artan oranlarda (0-3-6-9 kg/da N ) ve farklı zamanlarda verilen azotlu gübrenin verim ve kalite özelliklerine etkisinin araştırıldığı bu deneme ... -
Pekin ördeği rasyonlarında balık unu yerine protein kaynağı olarak değişik oranlarda maya ( Saccharomyces cerevisiae ) kullanılmasının besi performansı üzerine etkisi
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)50 6. ÖZET Pekin ördeği palazlara ile yapılan ve 8 hafta süren bu denemede, balık unu yerine değişik oranlarda kuru bira mayası (Saccharomyces cerevisiae) kullanma imkanları ve bunun besi performansı üzerine olan etkisi ... -
Van yöresinde yetişen bazı yenen, yenmeyen ve zehirli mantarlar üzerine taksonomik bir araştırma
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)116 5. ÖZET Bu çalışma, 1990-1993 yılları arasında Van yöresinden toplanan, yenen, yenmeyen ve zehirli mantarlar üzerinde yapılmıştır. Arazi çalışmaları sırasında toplanan bütün türlerin renkli slaytları ve fotoğrafları ... -
Gümüşhane ballarında polen analizi
(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)29 6. ÖZET Gümüşhane'den toplanan 12 bal örneğinde polen analizi yapıla rak bölge ballarına kaynak teşkil eden nektarlı bitkiler belirlen di. Bunlardan Astragalus. Trifolium, Achillea taksonlarına ait polenlere ballarda ...