Potasyum sorbat, lucodorm, laktik asit ve sodyum benzoat gibi maddelerin et ürünleri ve tabii bağırsaklarda koruyucu olarak kullanılma olanakları
dc.contributor.advisor | Yıldırım, Yalçın | |
dc.contributor.author | Ergüzel, Ece | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T11:59:36Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T11:59:36Z | |
dc.date.submitted | 1988 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/694293 | |
dc.description.abstract | Bu araştırmada, fermente sucuklarda istenmeyen küf oluşumunu önlemek amacıyla, hava kurusu bağırsaklarda ve fermente sucuklar üzerinde çalışmalar yapıldı» Yapılan çalışmalar ve sonuçları aşağıdadır s 1. Hava kurusu bağırsaklar, <fo 2'lik potasyum sorbat, İ* 0, 2'lik sodyum benzoat, $ 0,1'lik lucodormds 10 dakika ve fo 0,1 lik laktik asitte 6 dakika tutuldu. Bu sürenin sonunda bağırsaklardaki küf ve maya sayısı saptanarak potas yum sorbatm, sodyum benzoatın, lucodormuri-, laktik asidin bağırsaktaki küf ve mayalar üzerindeki etkisi incelendi» Alınan sonuçlara göre fo 2*lik potasyum sorbat, $ 0.2 lik sodyum benzoat, fo 0.1 lik lucodorm ve. 1° O.l'l ile laktik asi tin bağırsaktaki küf ve mayalara önemli bir etkide bulunmadığı gözlendi. 2. Fermente sucuklar^üre til dikten 2 gün sonra $ 15 'lik potasyum sorbat çözeltisine batırıldı. 1 haftalık olgunlaş ma süresi sonunda, sucuklarda küf ve maya sayısı saptana rak İo 15 'lik potasyum sorbatın küf ve mayalar üzerindeki etkisi incelendi* Alınan sonuçlara göre <fo 15 'lik potasyum sorbatın, fermente sucuklarda, özellikle olgunlaşma ve depolanma sırasında oluşan küflere etkili olduğu saptanmıştır» | |
dc.description.abstract | In this research, studies were made on the air-clried intestines and fermented sausages in order to prevent the growth of undesirable moulds in fermented sausages. ®io researches and their results are as follows s 1. Air-dried intestines were trated with 2 # potassium sorbate, 0,2 ^ sodium l.enzoatc, 0.1 <fo lucodom for ten minutes and 0.1 fi lactic acid for six | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Besin Hijyeni ve Teknolojisi | tr_TR |
dc.subject | Food Hygiene and Technology | en_US |
dc.title | Potasyum sorbat, lucodorm, laktik asit ve sodyum benzoat gibi maddelerin et ürünleri ve tabii bağırsaklarda koruyucu olarak kullanılma olanakları | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Mycotoxins | |
dc.subject.ytm | Meat | |
dc.subject.ytm | Fungi | |
dc.identifier.yokid | 3539 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 3539 | |
dc.description.pages | 44 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |