Show simple item record

dc.contributor.advisorYıldırım, Yalçın
dc.contributor.authorErgüzel, Ece
dc.date.accessioned2021-05-08T11:59:36Z
dc.date.available2021-05-08T11:59:36Z
dc.date.submitted1988
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/694293
dc.description.abstractBu araştırmada, fermente sucuklarda istenmeyen küf oluşumunu önlemek amacıyla, hava kurusu bağırsaklarda ve fermente sucuklar üzerinde çalışmalar yapıldı» Yapılan çalışmalar ve sonuçları aşağıdadır s 1. Hava kurusu bağırsaklar, <fo 2'lik potasyum sorbat, İ* 0, 2'lik sodyum benzoat, $ 0,1'lik lucodormds 10 dakika ve fo 0,1 lik laktik asitte 6 dakika tutuldu. Bu sürenin sonunda bağırsaklardaki küf ve maya sayısı saptanarak potas yum sorbatm, sodyum benzoatın, lucodormuri-, laktik asidin bağırsaktaki küf ve mayalar üzerindeki etkisi incelendi» Alınan sonuçlara göre fo 2*lik potasyum sorbat, $ 0.2 lik sodyum benzoat, fo 0.1 lik lucodorm ve. 1° O.l'l ile laktik asi tin bağırsaktaki küf ve mayalara önemli bir etkide bulunmadığı gözlendi. 2. Fermente sucuklar^üre til dikten 2 gün sonra $ 15 'lik potasyum sorbat çözeltisine batırıldı. 1 haftalık olgunlaş ma süresi sonunda, sucuklarda küf ve maya sayısı saptana rak İo 15 'lik potasyum sorbatın küf ve mayalar üzerindeki etkisi incelendi* Alınan sonuçlara göre <fo 15 'lik potasyum sorbatın, fermente sucuklarda, özellikle olgunlaşma ve depolanma sırasında oluşan küflere etkili olduğu saptanmıştır»
dc.description.abstractIn this research, studies were made on the air-clried intestines and fermented sausages in order to prevent the growth of undesirable moulds in fermented sausages. ®io researches and their results are as follows s 1. Air-dried intestines were trated with 2 # potassium sorbate, 0,2 ^ sodium l.enzoatc, 0.1 <fo lucodom for ten minutes and 0.1 fi lactic acid for sixen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBesin Hijyeni ve Teknolojisitr_TR
dc.subjectFood Hygiene and Technologyen_US
dc.titlePotasyum sorbat, lucodorm, laktik asit ve sodyum benzoat gibi maddelerin et ürünleri ve tabii bağırsaklarda koruyucu olarak kullanılma olanakları
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBesin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmMycotoxins
dc.subject.ytmMeat
dc.subject.ytmFungi
dc.identifier.yokid3539
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid3539
dc.description.pages44
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess