Show simple item record

dc.contributor.advisorKılıç, Oğuz
dc.contributor.authorÇakir, Mehmet Dilaver
dc.date.accessioned2021-05-08T11:55:08Z
dc.date.available2021-05-08T11:55:08Z
dc.date.submitted1989
dc.date.issued2021-04-02
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/693123
dc.description.abstractÖZET Bu çalışmada salçalarda pH yükselmesine etki eden faktörler araştırılmıştır. Bu amaçla 1987 ve 1988 yıllarında Dosan Konserve Fabrikasında, kampanya döneminin muhtelif günlerinde, işlenen doma teslerden, üretim hattının çeşitli noktalarından ve elde olunan sal çalardan Örnekler alınarak fiziksel ve kimyasal yönden araştırıl mıştır. Sonuç olarak pH yükselmesi üzerine etkili olan faktörler önem sırasına göre, salça üretiminde kullanılan domateslerin pH'sı, doma teslerin işlenmesi sırasında organik asitleri karbon kaynağı olarak kullanabilecek mikroorganizmalar tarafından enfekte edilmesi ve fab rikada yapılan alet ve ekipman temizliğinin etkileri olarak belirlen miştir.
dc.description.abstractSUMMARY In this research the factors which cause to increase İn pH of tomato paste were investigated. With this aim, in 1987 and 19ÖÖ, during the tomato paste producing period and various days, the samples of tomatoes, the samples from the various points of pro cessing line and the samples of tomato pastes were taken and analyzed pysically and chemically. The samples were.obtained from DOSAN cannery in Yenişehir. As a result, the factors affecting the increase of pH, were found to be variety of tomato, whether the processing line was infected or not and the cleaning fruquency.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleDomates salçasında pit yükselmesine etki eden faktörler
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-04-02
dc.contributor.departmentTarım Ürünleri Teknolojisi Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid5542
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid5542
dc.description.pages79
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess