Show simple item record

dc.contributor.advisorKılıç, Oğuz
dc.contributor.authorTokuç, Kemal
dc.date.accessioned2021-05-08T11:54:50Z
dc.date.available2021-05-08T11:54:50Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/693043
dc.description.abstractABSTRACT Bu çalışma, ülkemizde üretilen yerli Ankara viskisi ile bu viskiye ait suma, dinlendirilmekte olan ham viskiler ve ülkemizde satılmakta olan bazı ithal viskilerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini belirlemek amacı ile gerçekleştirilmiştir. İncelemeye alınan ve araştırmanın amacına göre bileşimi ortaya konan suma, yerli ve yabancı viskilerin bileşim bakımından tüzüklere ve Avrupa standartlarına uygun olduğu saptanmış, yalnız örneklerin metenol oranlarının gıda maddelerin tüzüğünün 523, maddesine uygun olmadığı belirlenmiştir.
dc.description.abstractThis study ~ras achieved :rith the ain of deternmıiıi` the physical, chenical and sensors characateristics of inhara eritişi;..sroduced in.~t,ırI:eT and the crude spirit of this ^îhisky and th.e `hishies `fiaicîı are `being a.jed and sone :i3ported. `rhislzies sold in our country, j* -ras concluded that the crude spirit, the local and foreign, `hishies `hich -.rere in--esti.mted and irhose compositions irere disclosed according to the aim of the study, were fit to the regulations and the Uurope Standarts hy their conpositions, h:*rever it tras determined that the methanol ratios of the sanples were not fit to the paragraph 523 of our Jood Regulations. _/en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleYerli ve bazı yabancı viskilerin kalite kontrolleri üzerinde bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmWhisky
dc.subject.ytmQuality control
dc.identifier.yokid12168
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid12168
dc.description.pages65
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess