Search
Now showing items 1-8 of 8
Siyah sofralık zeytin fermentasyonunda alkali ve enzimatik yöntemlerin fiziko-kimyasal özellikler üzerine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalısmada, Marmara Bölgesinde yetistirilen Gemlik (Tirilye) ve Edincik Suçesidi siyah zeytin çesitleri üç farklı acılık giderme teknigi kullanılarak fermentasyonabırakılmıs (Starter laveli Fermentasyon, Enzim+Starter ...
Gemlik ve çelebi çeşidi zeytinlerden üretilen dolgulu ve dolgusuz yeşil zeytinlerin kaliteleri üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
6. ÖZET Zeytin, halkımızın beslenmesi içn önemli. olan tsrımss o i r ür'ünümüzdür. Ülkemizin sof rai ık zeytin gereksiniminin yaklaşık %80' ini karşılayan Marmara Bölgesi, zeytin üretimi açısından Türk i ye * de ...
Elek altı siyah zeytinlerin zeytin ezmesi olarak işlenmesi üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
Ülkemizde zeytin ezmesi üretiminde, sofralık siyah zeytin işlenmesi sırasında zarara uğramış, böylece pazarlamaya uygun özelliğini kaybetmiş zeytinler kullanılır. Bu durum kaliteyi düşürdüğünden, tüketici bu ürünü tutmamış ...
Siyah sofralık zeytin fermentasyonunda alkali ve enzimatik yöntemlerin mikrobiyolojik özellikler üzerine etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Marmara Bölgesinde yetiştirilen Gemlik (Tirilye) ve Edincik Suçeşidi siyah zeytin çeşitleri üç farklı acılık giderme tekniği kullanılarak fermentasyonabırakılmış (Starter İlaveli Fermentasyon, Enzim+Starter ...
Bursa ilinde tüketime sunulan salamura siyah zeytinlerde sorbik asit ve benzoik asit miktarlarının belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmanın amacı satışa sunulan ve yaygın olarak tüketilen sofralık siyah zeytin üretiminde salamuradaki tuz miktarının azaltılmasına paralel teknolojik gereklilik olarak kullanılan sorbik asit ve benzoik asidin ...
Gemlik tipi sele zeytini üretiminde zeytin fermentasyon sürecinin mikrobiyolojik olarak izlenmesi ve pastörizasyonun ürünün raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması
(2019-02-15)
Bu çalışmada, geleneksel olarak üretilen sele tipi zeytinlerde fermentasyon süresince meydana gelen mikrobiyolojik değişimler izlenmiş, fermentasyon sonunda farklı pastörizasyon uygulamalarından (salamurasız olarak yağlı ...
Gemlik çeşidi zeytinlerden kaliteli ve az tuzlu siyah sofralık zeytin üretimi üzerinde bir araştırma
(2018-11-27)
Bu araştırmada ülkemizin en iyi sofralık siyah zeytin çeşidi olan Gemlik çeşidi zeytinlerden günümüzde üretilen zeytinlere oranla daha kaliteli ve dayanıklı, az tuzlu sofralık siyah zeytin üretimi üzerinde durulmuştur her ...