Browsing TEZLER by Subject "Quality"
Now showing items 1-20 of 26
-
Avşa Adası`nda üretilen şarapların kaliteleri üzerinde araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada beyaz üzüm çeşidi Vasilaki ve Türkiye'de sadece Avsa Adası'nda yetiştirilen siyah üzüm çeşidi Adakarası ile diğer üzüm çeşitleri kullanılarak üretilen şarapların kaliteleri araştırılmaya çalışılmıştır. ... -
Ayçiçeğinde ekim zamanı ve bitki sıklığının verim ve kalite üzerine etkileri
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ö z Bu araştırma, 3 farklı ayçiçeği çeşitinde en uygun ekim zamanı ve bitki sıklığını saptamak amacıyla yapılmıştır. İki yıllık araştırma so nuçlarına göre, ekim zamanındaki gecikme ile tane verimi ve verim kom- ponentleri ... -
Bazı konfeksiyon mamüllerinde kaliteyi etkileyebilecek hata ve hasarlar üzerinde bir inceleme
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-01-18)ÖZET BAZI KONFEKSİYON MAMULLERİNDE KALİTEYİ ETKİLEYEN HATA VE HASARLARIN ÜZERİNDE BİR İNCELEME Tekstil endüstrisinin çeşitli alanlarda olduğu gibi, özellikle konfeksiyon ürünlerinde tüketici bilincinin artarak ön plana ... -
Buğday çeşitlerinde recurrent malzemelerle verim ve kalite karekterlerinin yönlendirilmesi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZ Bu araştırma, Güney Marmara Bölgesi koşullarında bazı makarnalık ve ekmeklik buğday hat ve çeşitlerinin geriye melezleme yöntemi kullanarak verim, kalite ve hastalıklara mukavemet yönünden iyileştirilmesi amacıyla, ... -
Buğday verim ve kalitesine sıra arası uzaklığı ve yabancıot ilacının ( 2,4-D)etkileri
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)VII ÖZ BU?DAY VERİM ve KALİTESİNE SIRA ARASI UZAKLI?I ve YABANCIOT İLACININ (2,4-D) ETKİLERİ Bu araştırma, makarnalık ve ekmeklik buğday çeşitlerinde en uygun sıra arası uzaklığını ve 2,4-D'nin etkisini saptamak ... -
Bursa ilinde hazır yemek sanayiinin gelişimi, ekonomik yapısı ve sorunları
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)oz Gelişen sanayileşmeyle birlikte gıda sanayinde hızlı bir değişim süreci başlamış ve gıda sanayinin bir alt dalı olan hazır yemek sanayinde de bunun etkileri ve yapılanma faaliyetleri göze çarpmaktadır. Özellikle son ... -
Bursa şartlarında bazı çok yıllık ve tek yıllık buğdaygil yem bitkilerinin ot verimi ve kalitesi üzerinde araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)-28- Ö Z E T Bu araştırma, Bursa şartlarında bazı cok yıllık ve tek yıllık buğdaygil yem bitkilerinin ot verimi ve kalitesini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Çalışmalar, Uludağ üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama ... -
Bursa yöresinde üretilen sucukların genel kalite nitelikleri üzerinde araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-04-26)-48- 6. ÖZET Bu çalınmada BurBa BolgoBlnde Faaliyette bulunan 7 adet sucuk imletmesinden altılar kez toplam 42 adet sucuk numunesi alınarak, bunlarda organoleptlk, Fiziksel, kimyasal, serolojlk ve bakteriyolojik analizler ... -
Değişik hammaddelerden farklı oranlarda şeker katkısıyla üretilen bozaların kalite kriterleri üzerinde araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Değişik hammaddelerden farklı oranlarda şeker katkısıyla bozaların kalite kriterleri üzerinde araştırmalar. Aslında geleneksel bir ürünümüz olan boza, uzun yıllar ihmale uğramış ve yalnızca kışın üretilip, akşamları ... -
Değişik sütlerden üretilen torba yoğurtlarının kalite kriterleri
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-01-14)ÖZET Bu çalışmada inek, koyun ve keçi sütlerinden üretilen yoğurtlar bez torbalarda, üç farklı sürede ( 8 saat, 16 saat, 24 saat ) süzülerek, klasik yöntemle torba yoğurdu üretilmiştir. Üretimlerde kullanılan sütlerin, ... -
Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinde farklı tavlama rutubeti ve sürelerinin kalite özellikleri üzerine etkileri
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Beş ekmeklik buğday çeşidinin (Katea-1, Basribey, Bezostaja, Gönen, Pehlivan) 3 farklı tavlama rutubetinde ( % 14 , % 16 ve % 18 ) 4 farklı tavlama süresinde (2, 10, 18 ve 26 saat) kalite performanslarının belirlenmesi ... -
Eşme ayvasının soğukta muhafazası esnasında ortaya çıkan kalite faktörlerindeki değişimler
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-01-12)oz EŞME AYVASININ SOĞUKTA MUHAFAZASI ESNASINDA ORTAYA ÇIKAN KALİTE FAKTÖRLERİNDEKİ DEĞİŞİMLER Bu çalışmada, 0±1 °C sıcaklık ve % 85-90 oransal nem koşullarında muhafaza edilen Eşme çeşidi ayva meyvelerinde başlangıçtan ... -
Farklı dikim aralıklarının limonotu (Lippia citriodora L.) bitkisinde herba ve uçucu yağ verimi ile uçucu yağın kalite özelliklerine etkisi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, Yalova ekolojik koşullarında, limonotu (Lippia citriodora L.) bitkisinde farklı dikim aralıklarının herba ve uçucu yağ verimi ile uçucu yağın kalite özelliklerine etkisini belirlemek ve yetiştiricilik sırasında ... -
Farklı tohum miktarları ile farklı azotlu gübre seviyelerinin bir arpa (Hordeum vuigare L.) adi fiğ (Vicia sativa L.) karışımında ot verimi ve kalitesine etkileri üzerinde araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)- 42 - 6. ÖZET Bu araştırma, Bursa kıraç koşullarında arpa(Hordeum vulgare. L. ) - adi fiğ (Vicia sativa L. ) karışımlarının kuru ot verimi ve kalite faktörlerine olumlu etki yapan uygun karışım oranı ve azotlu gübre ... -
Fiziksel ve kimyasal rafinasyonla elde edilen ayçiçek yağının kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZ FİZİKSEL VE KİMYASAL RAFİNASYONLÂ ELDE EDİLEN AYÇİÇEK YAĞININ KALİTE KRİTERLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR Bu araştırmada fiziksel ve kimyasal rafinasyonla elde edilen ayçiçek yağının rafinasyonun birim ... -
Gemlik ve çelebi çeşidi zeytinlerden üretilen dolgulu ve dolgusuz yeşil zeytinlerin kaliteleri üzerine araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)6. ÖZET Zeytin, halkımızın beslenmesi içn önemli. olan tsrımss o i r ür'ünümüzdür. Ülkemizin sof rai ık zeytin gereksiniminin yaklaşık %80' ini karşılayan Marmara Bölgesi, zeytin üretimi açısından Türk i ye * de ... -
Gemlik zeytin çeşitinde bilezik alma, seyreltme ve büyümeyi düzenleyici kimyasal maddelerin verim, kalite ve periyodisiteye etkileri üzerine bir araştırma.
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZ GEMLİK ZEYTÎN ÇEŞİDİNDE BİLEZİK ALMA, SEYRELTME VE BÜYÜMEYİ DÜZENLEYİCİ KİMYASAL MADDELERİN VERİM, KALİTE VE PER İYOD i SİTEYE ETKİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bu araştırmada, `Gemlik` zeytin çeşidinde bilezik alma, NAA ... -
Gerberada (Gerbera Jamesonii) farklı uygulamaların hasat sonrası ömrüne etkisi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çalışmada hasat öncesi ve hasat sonrası farklı uygulamaların gerberada (Gerbera jamesonii cv. `Rosalin') hasat sonrası kalite ve vazo ömrüne etkisi incelenmiştir. Üretim serasında deneme parseli 6 gruba ayrılmıştır. ... -
İçme sütü üretimi aşamalarında trans yağ asitlerinin belirlenmesi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada; içme sütü üretim aşamalarındaki trans yağ asitlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla; örnek bir süt fabrikasına gelen ve işlenen sütlerin trans yağ asitleri cins ve % miktarları yağ asidi metil ... -
Marmara bölgesinde üretilen bazı buğday çeşitlerinin ekmeklik kalitesi üzerinde araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Marmara Bölgesinde üretilen bazı buğday çeşitlerinin; fiziko-kimyasal, öğütme ve ekmekçilik özellikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Buğday örnekleri kalitenin ana kriteri olan öğütme ve ekmekçilik özelliklerine ...