Tunceli sarımsağının (Allium tuncelianum, KOLLMANN) Aeromonas hydrophila, A. sobria, A. caviae, Yersinia ruckeri, Vagococcus salmoninarum, Vibrio ordalii ve Edwardsiella tarda üzerindeki antibakteriyel etkisinin invitro olarak araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışmada Tunceli Sarımsağı (Allium tuncelianum) yağının Aeromonas hydrophila ATCC 7966, Aeromonas sabria ATCC 43979, Aeromonas caviae ATCC 15468, Yersinia ruckeri NCTC 10476, Edwardsiella tarda DSMZ 30052, Vagococcus salmoninarum ATCC 51200 ve Vibrioordalii DSMZ 196212 bakterileri üzerine antibakteriyel etkisi tüp dilüsyon yöntemi kullanuılarak denenmiş,protein düzeyleri ve enzim aktiviteleri ölçülmüştür.Bakterilerin protein düzeylerinde ve enzim aktivitelerinde düzgün bir artış ya da azalmanın olmadığı görülürken, tüp dilüsyon yönteminde 1000 mg/ml olarak denenen sarımsak yağının tüm bakteri suşlarında antibakteriyel etkisi görülürken 0,5 mg/ml sarımsak yağı denenmiş bakteri suşlarında Aeromonas sobria, Edwardsiella tarda ve Vibriolii' de antibaktertiyel etki görülmüştür. Protein miktarı ve enzim aktivitesi ölçümlerinde ise Aeromonas hydrophila, Aeromonas sobria, Aeromonas caviae, Vagococcus salmoninarum ve Vibrio ordalii bakterileri üzerinde sarımsak yağının antibakteriyel etkisinin olmadığı ve en yüksek etkiyi ise Yersinia ruckeri ve Edwardsiella tarda' da gösterdiği saptanmıştır. İn this stady, the effect of anti-bacteria on Tunceli's garlic (Allium tuncelianum)oil's Aeromonas hydrophila ATCC 7966, Aeromonas sabria ATCC 43979, Aeromonas caviae ATCC 15468, Yersinia ruckeri NCTC 10476, Edwardsiella tarda DSMZ 30052, Vagococcus salmoninarum ATCC 51200 ve Vibrio ordalii DSMZ 196212 bacterias was experimented by being used tube dilutşon methods and levels of protein and enzyme activities werw measured. In the levels of Bacterias' protein and the enzyme activities, ıt was undestood that there wasn't any regular increase or decrease; subsequent to 1000mg/ml experimented garlic oil, Anti- bacterial effect was seen in all pathogen bacterias; but in the measure of quantities of protein and enzyme activities, it was determined that there wasn't any garlic oil2s anti-bacterial effect in every group of bacterias and it showed highest in Yersşnia ruckeri and Edwardsiella tarda, too.
Collections