Üvezin (Sorbus domestica L.) muhafaza süresine ve kalite özelliklerine bazı yenilebilir kaplama uygulamalarının etkileri
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma üvez meyvelerinin raf ömürleri ve depo kalite değişimleri üzerine yenilebilir ambalajların etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada 60TM60 genotipinin hasat olumundaki meyveleri kullanılmıştır. Meyvelere Semperfresh™ (%50 konsantrasyon) ve Wax (Nipro Fresh PCW 50) uygulamaları yapılmıştır. Yenilebilir kaplama maddeleri meyvelere uygulandıktan sonra plastik sızdırmaz ambalajlara (500-750 g kapasiteli) konulmuştur. Daha sonra plastik kasalara yerleştirilen meyveler 0 °C - (+2 °C) ve %85-90 nispi nem içeren normal atmosferli depo ortamına konulmuştur. Soğuk depoda 3 ay süreyle muhafaza edilmiştir. 90 günlük muhafaza sonrasında uygulamalara bağlı olarak farklı sonuçlar elde edilmiştir. En az ağırlık kaybı (%1.15) wax uygulanan meyvelerde olmuştur. Kontrole göre suda çözünebilir kuru madde, asitlik ve pH değişimleri üzerine uygulamalar daha iyi sonuç vermiştir. Kontrol meyvelerinin depo ömürleri 1 hafta daha kısa olmuştur. Solunum hızı üzerine en iyi sonuç Semperfresh uygulamasından elde edilmiştir (553 ml CO2/kg.h). In this study, the effects of edible packages on shelf life and storage quality changes of service tree fruits were investigated. In this study, maturing fruits of 60TM60 genotype were used. Fruits were divided into 3 groups. These are control (water applied only), Semperfresh ™ (50% concentration) and Wax (Nipro Fresh PCW 50) applications. After the edible coating was applied to the fruits, they were placed in plastic sealed packages (500-750 g capacity). Then, the fruits placed in plastic crates were placed in a normal atmospHeric storage medium containing 0 ° C - (+2 ° C) and 85-90% relative humidity. It was kept in cold storage for 3 months. After 90 days of storage, different results were obtained depending on the applications. The least weight loss (1.15%) was found in fruits with Wax application. Applications on total soluble solid(%), acidity(%) and pH changes were better than control. The storage life of the control fruits was 1 week shorter. The best results on respiratory rate were obtained from Semperfresh (553 ml CO2 / kg.h).
Collections