Show simple item record

dc.contributor.advisorÖz Atasever, Öznur
dc.contributor.authorİzmir, Ruziye
dc.date.accessioned2021-05-08T11:23:15Z
dc.date.available2021-05-08T11:23:15Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-10-14
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/683912
dc.description.abstractBu çalışma üvez meyvelerinin raf ömürleri ve depo kalite değişimleri üzerine yenilebilir ambalajların etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada 60TM60 genotipinin hasat olumundaki meyveleri kullanılmıştır. Meyvelere Semperfresh™ (%50 konsantrasyon) ve Wax (Nipro Fresh PCW 50) uygulamaları yapılmıştır. Yenilebilir kaplama maddeleri meyvelere uygulandıktan sonra plastik sızdırmaz ambalajlara (500-750 g kapasiteli) konulmuştur. Daha sonra plastik kasalara yerleştirilen meyveler 0 °C - (+2 °C) ve %85-90 nispi nem içeren normal atmosferli depo ortamına konulmuştur. Soğuk depoda 3 ay süreyle muhafaza edilmiştir. 90 günlük muhafaza sonrasında uygulamalara bağlı olarak farklı sonuçlar elde edilmiştir. En az ağırlık kaybı (%1.15) wax uygulanan meyvelerde olmuştur. Kontrole göre suda çözünebilir kuru madde, asitlik ve pH değişimleri üzerine uygulamalar daha iyi sonuç vermiştir. Kontrol meyvelerinin depo ömürleri 1 hafta daha kısa olmuştur. Solunum hızı üzerine en iyi sonuç Semperfresh uygulamasından elde edilmiştir (553 ml CO2/kg.h).
dc.description.abstractIn this study, the effects of edible packages on shelf life and storage quality changes of service tree fruits were investigated. In this study, maturing fruits of 60TM60 genotype were used. Fruits were divided into 3 groups. These are control (water applied only), Semperfresh ™ (50% concentration) and Wax (Nipro Fresh PCW 50) applications. After the edible coating was applied to the fruits, they were placed in plastic sealed packages (500-750 g capacity). Then, the fruits placed in plastic crates were placed in a normal atmospHeric storage medium containing 0 ° C - (+2 ° C) and 85-90% relative humidity. It was kept in cold storage for 3 months. After 90 days of storage, different results were obtained depending on the applications. The least weight loss (1.15%) was found in fruits with Wax application. Applications on total soluble solid(%), acidity(%) and pH changes were better than control. The storage life of the control fruits was 1 week shorter. The best results on respiratory rate were obtained from Semperfresh (553 ml CO2 / kg.h).en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleÜvezin (Sorbus domestica L.) muhafaza süresine ve kalite özelliklerine bazı yenilebilir kaplama uygulamalarının etkileri
dc.title.alternativeThe effects of some edible coating applications on storage time and quality characteristic of service tree (Sorbus domestica L.)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-10-14
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10281951
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid568329
dc.description.pages44
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess