Browsing TEZLER by Title
Now showing items 87-106 of 331
-
Farklı açlık zaman koşullarında tutulan yavru gökkuşagı ((Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) alabalığının telafi edici büyümesinin belirlenmesi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-23)Bu çalışma farklı açlık zaman koşullarında tutulan yavru gökkuşağı alabalığının telafi edici büyümesinin belirlenmesi amacıyla Tokat ili Erbaa ilçesinde bulunan Tanoba alabalık tesislerinde yürütülmüştür. Bu çalışmada ... -
Farklı basınçlarda R404a gazı kullanılan bir soğutma sistemi performansının belirlenmesi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-07-01)Bu çalışmada farklı basınçlarda (950,1050,1150 kPa) imal edilen bir soğutucuda R404a gazı kullanılarak muz meyvesi ve maydanoz bitkisinin muhafaza performansı incelenmiştir. Denemeler yaklaşık 10-12 gün kadar sürmüş ve ... -
Farklı bitki ekstraktlarının patates güvesi [Phthorimaea operculella (Zeller, 1873) (Lepidoptera: Gelechiidae)]`ne etkisi üzerine araştırmalar
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-08)Bu çalışma 2016-2017 yılları arasında Tokat ili Gaziosmanpaşa Üniversitesi Uygulama Arazisi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kampüs alanı civarlarından toplanan iki farklı kekik türü (Thymus vulgaris L., Origanum majorana ... -
Farklı bölgelerde yetiştirilen öküzgözü üzüm çeşidinden üretilen şarapların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-11-25)Bu çalışmada; Elazığ, Diyarbakır ve Denizli yörelerinde yetiştirilen Öküzgözü üzüm çeşidinden üretilen şarapların bazı üretim aşamalarında içerdikleri fenolik bileşiklerin miktar ve dağılımlarının ve fizikokimyasal ... -
Farklı dozlarda zeolit ve azot uygulamalarının marulun (Lactuca sativa L. var. crispy) gelişimi ve topraktaki nitrat durumu üzerine etkileri
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-03)Zeolit, alkali toprak katyonları içeren, kristal yapıda, kolay ve bol bulunan alüminyum silikatıdır. Zeolit, kullanımı amonyağa olan yüksek seçiciliği ve amonyum değişim kapasitesi nedeniyle azotlu gübrenin yıkanmasını ... -
Farklı dut türlerinde gölgeleme oranının fidan kalitesi üzerine etkileri
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-11-19)Bu çalışma 2017 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezine ait seralarda gerçekleştirilmiştir. Çalışmada farklı dut türlerinde gölgeleme oranlarının (kontrol, % 35 ve % 70) fidan ... -
Farklı eğimli ve kurak koşullarda bir arazi toplulaştırma sahasında çölleşme potansiyelinin araştırılması
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-08-27)Varyasyon katsayısı ve fraktal teori, toprak sistemlerinin performansını daha iyi anlamak için toprak yapı dinamiklerini tanımlayan yararlı bir araç haline gelmiştir. Arazi eğim değişiklikleri toprağın fiziksel, kimyasal ... -
Farklı enerji düzeyli karma yemlere emülsifiyer olarak lizolesitin ilavesinin etlik piliçlerin besi performansı, kesim parametreleri ile serum biyokimya parametreleri üzerine etkileri
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-05-14)Bu araştırma, 3 farklı düzeyde enerji içeren etlik piliç karma yemlerine 3 farklı düzeyde lizolesitin ilavesinin besi performansı, serum biyokimya parametreleri ile kesim parametreleri üzerine olan etkilerini incelemek ... -
Farklı explant tipi ve besi ortamı uygulamalarının tokat sarımsağının (Allium sativum L.) mikro çoğaltılmasına etkisi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-31)Sarımsakta çok sayıda yeni bitki elde etmek için mikro çoğaltma tekniği kullanılmaktadır. Sarımsakta mikro çoğaltmanın başarısı üzerine genotip, besin ortamı, bitki büyüme düzenleyiciler gibi birçok faktör etkilidir. Bu ... -
Farklı fosfor dozları ve mikoriza uygulamasının Tokat sarımsağında verim ve kalite üzerine etkileri
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-05-10)Bu çalışma, farklı mikoriza ve fosfor dozlarının Tokat sarımsağının verim ve kalite üzerine etkilerini belirlemek amacıyla 2015 yılı Nisan - Temmuz ayları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama ... -
Farklı IBA dozlarının bazı dut türlerinin odun çeliklerinde köklenme performansı üzerine etkileri
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-09-12)Çalışmada farklı IBA dozlarının bazı dut türlerinin odun çeliklerinde köklenme performansı üzerine etkileri incelenmiştir. Sonbahar döneminde alınan siyah, mor ve karadut odun çelikleri önce hazırlanan %3'lük fungusite ... -
Farklı iklim koşulları ve arazi kullanımlarında, organik karbon ve fraksiyonlarındaki değişimin century modeli kullanılarak modellenmesi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-25)Son yüzyılda atmosferdeki CO2 miktarındaki hızlı artış ve buna paralel olarak küresel ısınma ve iklim değişikliği karasal ekosistemde C yönetimini önemli kılmıştır. Bu çalışmanın amacı humid, yarıkurak ve kurak iklim ... -
Farklı inkübasyon koşulları ve stres faktörlerinin mikrobiyal transglutaminaz üretimine etkisi, enzimin kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-01)Bu çalışmada, transglutaminaz (TG) enziminin faklı türlerden mikrobiyal olarak üretilmesi, fermantasyon koşullarının geliştirilmesi, enzim üretimine etki eden stres faktörlerinin belirlenmesi, enzimin farklı yöntemler ile ... -
Farklı kadmiyum kaynakları ile biochar uygulamasının tütünde kadmiyum alımına etkileri
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-13)Biochar uygulaması toprağın fiziksel kimyasal ve biyolojik özelliklerini iyileştirdiği gibi, toprakların ağır metal kirliliğine karşı koruma mekanizması olarak da görev yapmaktadır. Bu tez çalışmasının amacı; farklı kadmiyum ... -
Farklı kurutma sıcaklıklarının cevizin kuruma süresi ve kalitesine etkisi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-18)Çalışmada, materyal olarak Amasya ilinde yerel çeşit ve Chandler ceviz çeşidi kurutma denemelerinde kullanılmıştır. Kurutma denemeleri laboratuvar şartlarında kurutma dolabı kullanılarak yapılmıştır. Kurutma sıcaklığı ... -
Farklı LED ışıkları ve azot uygulamalarının marul bitkisinin gelişimi ve yaprak nitrat konsantrasyonu üzerine etkileri
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-07-08)Seralarda yapay ışıklandırma bitki gelişiminde son dönemlerde kullanılmaya başlanmış kültürel uygulamalar arasındadır. Led ışıklandırmalar bitkinin ışıklanma süresini artırmayı hedefleyip ürünün erken yetişme süresi ve ... -
Farklı muhafaza koşullarında golden delicious elma çeşidinin performansının görüntü işleme yoluyla belirlenmesi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-07-01)Türkiye bulunduğu konum itibari ile toprak ve iklim özellikleri açısından meyve üretimi için oldukça elverişli imkanlara sahiptir. Birçok meyve türü ülkemizde her mevsim yetiştirilmektedir. Bu meyve türleri içerisinde elma ... -
Farklı ortamlarda yetiştirilen maydanoz (Petroselinum crispum Mill.) bitkisinde biçim zamanlarında oluşan verim ve verim kriterlerindeki değişimlerin incelenmesi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-31)Araştırma Tokat İli Merkez İlçesi Yayladalı Köyü koşullarında sera ortamı ve bodur meyve bahçesi plantasyonu alt kültür ortamında yürütülmüştür. Araştırmada farklı yetiştiricilik ortamlarında maydanoz bitkisinin biçim ... -
Farklı ortamlardan izole edilen mikrobiyal preparatların nohut bitkisi (Cicer arietinum L.) gelişimi üzerine etkisinin belirlenmesi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-10-18)Mikrobiyal gübreler genel olarak; atmosferik azotu toprağa bağlayan, potasyumlu ve fosforlu bileşikleri parçalayarak bitki için kullanılabilir forma getiren, büyüme ve gelişme faktörlerini arttıran, ATP üretimini arttıran, ... -
Farklı ön ısıtma sıcaklıklarının domates pulpu ve salçasının özelliklerine etkisi
(TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-03-04)Bu çalışmada domatesin pulpa ve salçaya işlenmesi sırasında uygulanan farklı ön ısıtma sıcaklıklarının (70, 75 ve 80 oC) elde edilen domates pulpu ve salçasının bazı önemli bileşenleri ve önemli karakteristik özellikleri ...