Türkiye`nin farklı coğrafi bölgelerinden toplanan arı poleninin fenolik bileşikleri ve antioksidan kapasitelerinin araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
TÜRKİYE'NİN FARKLI COĞRAFİ BÖLGELERİNDEN TOPLANAN ARI POLENİNİN FENOLİK BİLEŞİKLERİ VE ANTİOKSİDAN KAPASİTELERİNİN ARAŞTIRILMASIAmaç: Bal arıları (Apismallifera) tarafından çeşitli çiçekli bitkilerden seçilerek toplanan polen insan ve hayvan beslenmesinde doğal gıda maddelerinden biridir. Polenler önemli düzeyde polifenol maddeler içermektedir. Diğer taraftan bir antioksidan kaynağı olarak bilinmektedir. Fenolik asit ve flavonoidlerin güçlü antioksidan aktiviteleri nedeniyle destekleyici tedavide etkili olduğu bilinmektedir. Bu çalışmada, ülkemizin değişik bölgelerinde üretilen polenlerin fenolik asit, flavonoid düzeyleri ve total antioksidan kapasitelerinin araştırılması amaçlanmıştır. INVESTIGATION OF PHENOLIC COMPOUNDS AND ANTIOXIDANT CAPACITY OF BEE POLLEN COLLECTED FROM DIFFERENT GEOGRAPHICAL REGİONS IN TURKEY Objective: Bee pollen produced by bee from flowering plants that focused for human and animal diet because of its nutritional value. Bee-collected pollen contains considerable amounts polyphenol substances and antioxidant compound. Phenolic asit and Flavonoids are known by their health-promoting effects, which are usually attributed to their powerful antioxidant activities. The aim of the this work was to evaluate the antioxidan activity, total phenolic acid and total flavonoid content in bee pollen from different regions of the Turkey.
Collections