Show simple item record

dc.contributor.advisorNisbet, Cevat
dc.contributor.authorTabatabaei, Paria
dc.date.accessioned2021-05-08T10:59:32Z
dc.date.available2021-05-08T10:59:32Z
dc.date.submitted2017
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/677866
dc.description.abstractTÜRKİYE'NİN FARKLI COĞRAFİ BÖLGELERİNDEN TOPLANAN ARI POLENİNİN FENOLİK BİLEŞİKLERİ VE ANTİOKSİDAN KAPASİTELERİNİN ARAŞTIRILMASIAmaç: Bal arıları (Apismallifera) tarafından çeşitli çiçekli bitkilerden seçilerek toplanan polen insan ve hayvan beslenmesinde doğal gıda maddelerinden biridir. Polenler önemli düzeyde polifenol maddeler içermektedir. Diğer taraftan bir antioksidan kaynağı olarak bilinmektedir. Fenolik asit ve flavonoidlerin güçlü antioksidan aktiviteleri nedeniyle destekleyici tedavide etkili olduğu bilinmektedir. Bu çalışmada, ülkemizin değişik bölgelerinde üretilen polenlerin fenolik asit, flavonoid düzeyleri ve total antioksidan kapasitelerinin araştırılması amaçlanmıştır.
dc.description.abstractINVESTIGATION OF PHENOLIC COMPOUNDS AND ANTIOXIDANT CAPACITY OF BEE POLLEN COLLECTED FROM DIFFERENT GEOGRAPHICAL REGİONS IN TURKEY Objective: Bee pollen produced by bee from flowering plants that focused for human and animal diet because of its nutritional value. Bee-collected pollen contains considerable amounts polyphenol substances and antioxidant compound. Phenolic asit and Flavonoids are known by their health-promoting effects, which are usually attributed to their powerful antioxidant activities. The aim of the this work was to evaluate the antioxidan activity, total phenolic acid and total flavonoid content in bee pollen from different regions of the Turkey.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.subjectVeteriner Hekimliğitr_TR
dc.subjectVeterinary Medicineen_US
dc.titleTürkiye`nin farklı coğrafi bölgelerinden toplanan arı poleninin fenolik bileşikleri ve antioksidan kapasitelerinin araştırılması
dc.title.alternativeInvestigation of phenolic compounds and antioxidant capacity of bee pollen collected from different geographical regi̇ons in Turkey
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyokimya (Veterinerlik) Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmTurkey
dc.subject.ytmBeekeeping
dc.subject.ytmBees
dc.subject.ytmPollen
dc.subject.ytmPhenolic compounds
dc.subject.ytmAntioxidants
dc.identifier.yokid10145296
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid468750
dc.description.pages62
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess