Lise öğrencilerinin fast food tüketim durumlarının ve alışkanlıklarının saptanması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Araştırma İbn-i Sina Anadolu Lisesinde eğitim görmekte olan 200 öğrenciye uygulanan anketlerden elde edilen verilere dayanmaktadır. Çalışma kapsamında lise öğrencilerinin fastfood tüketim durumları ve alışkanlıkları saptanmıştır. Araştırmaya alınan kişiler 15-17 yaş grubundaki kız ve erkek öğrencilerdir. Araştırmaya katılan 200 öğrencinin 114'ünü kız, 86'sı erkek öğrencidir. Öğrencilerin antropometrik ölçümlerin ortalaması incelendiğinde persentil değerleri arasında olduğu görülmüştür.Yapılan anket çalışması değerlendirildiğinde katılımcı ailelerinin %48'i çocuklarının dışarıda yemek yemesini bazen onaylamakta, %40'ı onaylamamaktadır. Ailelerin %87,7'si çocuklarının dışarıda aç kalmaması için onaylamakta, %73,9'u sağlıklı olmadığı için onaylamamaktadırlar. Öğrencilerin %70,7 hafta sonu, %10,1'i hafta içifastfoodrestoranlarına gitmektedir. Öğrencilerin%51,5'i evindenfastfoodyemek getirmemekte,%19'u evinden fastfood yemek getirmektedir. Öğrencilerin %54,3'ünün çayı, %23,5'i ayran/sütü, %21,6'sı meyve suyunu ve %15,1'i Neskafeyi her gün tüketmektedir. Öğrencilerin %41,7'si tostu, %34,5'i tatlıyı, %33,8'i patates kızartmasını, %30,7'si poğaça ve simitti haftada bir tüketmektedirler.Anahtar Kelimeler:Adölesan, Fastfood, Yiyecek içecek, Tüketim alışkanlıkları Researchdata is obtainedbyquestionnairesadministeredto 200 studentswhoarestudying in İbn-i Sina High School. Fast-foodconsumption, andhabits of highschoolstudentsareidentifiedunderthisresearch. Studentsare in the 15-17 agegroup. 114 femaleand 86 malestudentsparticipated on thequestionnaires. Whenstudent'sheight, weight, BMI, waist / hipratiowereexaminedtheyallfoundto be betweenthepercentilevalues. %48 of theparticipant'sfamiliesapprovedthattheirchildren can eatoutside, but the %40 of themdeclinedthat. %87,7 of approvedfamiliessaidthatthereason is avoidingtheirchildren'sstarvation, while %73,9 of declinedfamiliesfoundtheoutside-foodunhealthy. %70,7 of themgofastfoodrestaurants in weekendswhile %10,1 go in weekdays. %19 of studentsbringfastfoodfromtheirhomeswhile %51,5 do not. %54,3 of themconsumetea, %23,5 consumemilkandyoghurtwater, %21,6 consumefruitjuiceand %15,1 consumenescafe in dailybasis. %41,7 of studentsconsumetoast, %34,5 consumedessert , %33,8 consumefrenchfriesand %30,7 consumepastryandbagelonce a week. Keywords :Adolescent, Fastfood, Foodandbeverage, Consumer habits
Collections