Show simple item record

dc.contributor.advisorŞeker, Şahende Esin
dc.contributor.authorAkdağ, Havva Nur
dc.date.accessioned2021-05-08T10:27:40Z
dc.date.available2021-05-08T10:27:40Z
dc.date.submitted2015
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/672697
dc.description.abstractAraştırma İbn-i Sina Anadolu Lisesinde eğitim görmekte olan 200 öğrenciye uygulanan anketlerden elde edilen verilere dayanmaktadır. Çalışma kapsamında lise öğrencilerinin fastfood tüketim durumları ve alışkanlıkları saptanmıştır. Araştırmaya alınan kişiler 15-17 yaş grubundaki kız ve erkek öğrencilerdir. Araştırmaya katılan 200 öğrencinin 114'ünü kız, 86'sı erkek öğrencidir. Öğrencilerin antropometrik ölçümlerin ortalaması incelendiğinde persentil değerleri arasında olduğu görülmüştür.Yapılan anket çalışması değerlendirildiğinde katılımcı ailelerinin %48'i çocuklarının dışarıda yemek yemesini bazen onaylamakta, %40'ı onaylamamaktadır. Ailelerin %87,7'si çocuklarının dışarıda aç kalmaması için onaylamakta, %73,9'u sağlıklı olmadığı için onaylamamaktadırlar. Öğrencilerin %70,7 hafta sonu, %10,1'i hafta içifastfoodrestoranlarına gitmektedir. Öğrencilerin%51,5'i evindenfastfoodyemek getirmemekte,%19'u evinden fastfood yemek getirmektedir. Öğrencilerin %54,3'ünün çayı, %23,5'i ayran/sütü, %21,6'sı meyve suyunu ve %15,1'i Neskafeyi her gün tüketmektedir. Öğrencilerin %41,7'si tostu, %34,5'i tatlıyı, %33,8'i patates kızartmasını, %30,7'si poğaça ve simitti haftada bir tüketmektedirler.Anahtar Kelimeler:Adölesan, Fastfood, Yiyecek içecek, Tüketim alışkanlıkları
dc.description.abstractResearchdata is obtainedbyquestionnairesadministeredto 200 studentswhoarestudying in İbn-i Sina High School. Fast-foodconsumption, andhabits of highschoolstudentsareidentifiedunderthisresearch. Studentsare in the 15-17 agegroup. 114 femaleand 86 malestudentsparticipated on thequestionnaires. Whenstudent'sheight, weight, BMI, waist / hipratiowereexaminedtheyallfoundto be betweenthepercentilevalues. %48 of theparticipant'sfamiliesapprovedthattheirchildren can eatoutside, but the %40 of themdeclinedthat. %87,7 of approvedfamiliessaidthatthereason is avoidingtheirchildren'sstarvation, while %73,9 of declinedfamiliesfoundtheoutside-foodunhealthy. %70,7 of themgofastfoodrestaurants in weekendswhile %10,1 go in weekdays. %19 of studentsbringfastfoodfromtheirhomeswhile %51,5 do not. %54,3 of themconsumetea, %23,5 consumemilkandyoghurtwater, %21,6 consumefruitjuiceand %15,1 consumenescafe in dailybasis. %41,7 of studentsconsumetoast, %34,5 consumedessert , %33,8 consumefrenchfriesand %30,7 consumepastryandbagelonce a week. Keywords :Adolescent, Fastfood, Foodandbeverage, Consumer habitsen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBeslenme ve Diyetetiktr_TR
dc.subjectNutrition and Dieteticsen_US
dc.titleLise öğrencilerinin fast food tüketim durumlarının ve alışkanlıklarının saptanması
dc.title.alternativeDetermination of fast food consumption and habits among high school students
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBeslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmHigh schools students
dc.subject.ytmFast food
dc.subject.ytmNutritional habits
dc.subject.ytmNutrition
dc.subject.ytmNutrition disorders
dc.subject.ytmAdolescents
dc.identifier.yokid10096885
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityOKAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid424766
dc.description.pages84
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess