Niğde ili içme sularının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik olarak incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET NİĞDE İLİ İÇME SULARININ FİZİKSEL, KİMYASAL VE BAKTERİYOLOJİK OLARAK İNCELENMESİ * _ » BİLGİN, Melayib Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı Danışman: Yrd J)oçJ)r. Erdoğan ŞAHİN Mayıs 2003, 54 sayfa Bu çalışmanın amacı Niğde ili (merkez) içme sularının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik özelliklerini incelemek ve TSE TS 266 tçme Suyu Standardına uygunluğu araştırmaktır. Bu amaçlar kapsamında Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz 2002 döneminde çalışma alanının farklı bölgelerinde bulunan 11 noktadan 44 adet su numunesinin analizleri yapılmış ve bölgedeki içme suyunun kalitesini belirlemeye yönelik hem arazide hem Üniversite laboratuarında analizler yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre; Temmuz ayında 5. istasyonda görülen sıcaklık değeri TSE içme suyu standardına göre müsaade edilebilecek maksimum değeri (25 °C) aşmaktadır. Yine Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 5. ve 8. istasyonlarda görülen fosfor değeri de içme suyu standardına göre müsaade edilebilecek maksimum değeri (S mg/h) aşmaktadır. Diğer istasyonların analiz sonuçlarına göre bölgedeki su kaynaklarının kalitesi TSE içme suyu standartlarına uygun olduğu görülmüştür. Anahtar Kelimeler. İçme suyu, fiziksel özellik, kimyasal özellik, bakteriyolojik özellik. SUMMARY AN INVESTIGATION ON THE PHYSICAL, CHEMICAL AND BACTERIOLOGIC PROPERTIES OF THE DRINKING WATERS IN NIGDE CITY BİLGİN, Melayib Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Environmental Engineering Supervisor: Assist Prof. Dr. Erdoğan SAHIN May 2003, 54 pages The main purpose of this Study is to investigate the physical, chemical and bacteriologic properties of the drinking waters in Niğde city. In order to aschieve this objective, 44 water samples are collected from different 1 1 outlet points at Niğde Centre during April, May and July 2002 periods and water quality analyses are carried out in the field and at the University Laboratories. The results of the analyses showed that in July the temperature vohie at statis No. 5, exceeds the maximum permited limits (25°C) of the TSE drinking water standarts. Neverheless, during May, June and July the phosphorus contents at stations No 5 and 8 exceed the maximum permited limits (S mg/h) of the TSE drinking water standarts, where as, the water quality at the other statis are appropriate to the TSE standarts of drinking water Key Words: Drinking water, physical properties, chemical properties, bacteriologic properties
Collections