Show simple item record

dc.contributor.advisorŞahin, Erdoğan
dc.contributor.authorBilgin, Melayib
dc.date.accessioned2021-05-08T10:13:09Z
dc.date.available2021-05-08T10:13:09Z
dc.date.submitted2003
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/670725
dc.description.abstractÖZET NİĞDE İLİ İÇME SULARININ FİZİKSEL, KİMYASAL VE BAKTERİYOLOJİK OLARAK İNCELENMESİ * _ » BİLGİN, Melayib Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı Danışman: Yrd J)oçJ)r. Erdoğan ŞAHİN Mayıs 2003, 54 sayfa Bu çalışmanın amacı Niğde ili (merkez) içme sularının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik özelliklerini incelemek ve TSE TS 266 tçme Suyu Standardına uygunluğu araştırmaktır. Bu amaçlar kapsamında Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz 2002 döneminde çalışma alanının farklı bölgelerinde bulunan 11 noktadan 44 adet su numunesinin analizleri yapılmış ve bölgedeki içme suyunun kalitesini belirlemeye yönelik hem arazide hem Üniversite laboratuarında analizler yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre; Temmuz ayında 5. istasyonda görülen sıcaklık değeri TSE içme suyu standardına göre müsaade edilebilecek maksimum değeri (25 °C) aşmaktadır. Yine Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında 5. ve 8. istasyonlarda görülen fosfor değeri de içme suyu standardına göre müsaade edilebilecek maksimum değeri (S mg/h) aşmaktadır. Diğer istasyonların analiz sonuçlarına göre bölgedeki su kaynaklarının kalitesi TSE içme suyu standartlarına uygun olduğu görülmüştür. Anahtar Kelimeler. İçme suyu, fiziksel özellik, kimyasal özellik, bakteriyolojik özellik.
dc.description.abstractSUMMARY AN INVESTIGATION ON THE PHYSICAL, CHEMICAL AND BACTERIOLOGIC PROPERTIES OF THE DRINKING WATERS IN NIGDE CITY BİLGİN, Melayib Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Environmental Engineering Supervisor: Assist Prof. Dr. Erdoğan SAHIN May 2003, 54 pages The main purpose of this Study is to investigate the physical, chemical and bacteriologic properties of the drinking waters in Niğde city. In order to aschieve this objective, 44 water samples are collected from different 1 1 outlet points at Niğde Centre during April, May and July 2002 periods and water quality analyses are carried out in the field and at the University Laboratories. The results of the analyses showed that in July the temperature vohie at statis No. 5, exceeds the maximum permited limits (25°C) of the TSE drinking water standarts. Neverheless, during May, June and July the phosphorus contents at stations No 5 and 8 exceed the maximum permited limits (S mg/h) of the TSE drinking water standarts, where as, the water quality at the other statis are appropriate to the TSE standarts of drinking water Key Words: Drinking water, physical properties, chemical properties, bacteriologic propertiesen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectÇevre Mühendisliğitr_TR
dc.subjectEnvironmental Engineeringen_US
dc.titleNiğde ili içme sularının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik olarak incelenmesi
dc.title.alternativeAn Investigation of the physical, chemical and bacteriologic properties of the drinking waters in Niğde city
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentÇevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmBacteriological analysis
dc.subject.ytmWater quality
dc.subject.ytmWater resources
dc.subject.ytmDrinking water
dc.subject.ytmChemical properties
dc.subject.ytmPhysical properties
dc.identifier.yokid142043
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNİĞDE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid136711
dc.description.pages64
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess