Tekirdağ ilinde satışa sunulan kuru incirlerde aflatoksin varlığı
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırmada Tekirdağ ilinde satışa sunulan toplamda 45 kuru incirörneğindeki aflatoksin miktarları HPLC yöntemi ile incelenmiştir. Örneklerin sadece4'ünde tespit edilebilir düzeyde aflatoksin belirlenmiş olup, diğer örneklerde tespitedilebilir düzeyde aflatoksin bulunmamıştır. İncelenen örneklerden dördünde,toplam 7,38 ppb, 2,90 ppb, 1,49 ppb ve 0,50 ppb düzeylerinde aflatoksin bulunduğubelirlenmiştir. Tespit edilen bu değerler, ilgili Tebliğ'de incir için belirlenmiş olanMaksimum Aflatoksin Seviyesini aşmamaktadır.Anahtar kelimeler: Aflatoksin, Kuru İncir, Mikotoksin In this research, the aflatoxin content of 45 dried fig samples which weresold Tekirdağ Region were determined by HPLC method. Aflatoxins weredetermined only in the 4 of the samples. It was concluded that the other fig samplesdid not contain aflatoxins in the detectable levels. In these samples total aflatoxinswere determined to be in the levels of 7,38 ppb, 2,90 ppb, 1,49 ppb and 0,50 ppb.The detected aflatoxin levels in the samples do not exceed the legal limits.Key words: Aflatoxin, Dried wigs, Mycotoxin.
Collections