Show simple item record

dc.contributor.advisorŞimşek, Osman
dc.contributor.authorYikilmaz, Fatih
dc.date.accessioned2021-05-08T10:07:33Z
dc.date.available2021-05-08T10:07:33Z
dc.date.submitted2007
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669205
dc.description.abstractBu araştırmada Tekirdağ ilinde satışa sunulan toplamda 45 kuru incirörneğindeki aflatoksin miktarları HPLC yöntemi ile incelenmiştir. Örneklerin sadece4'ünde tespit edilebilir düzeyde aflatoksin belirlenmiş olup, diğer örneklerde tespitedilebilir düzeyde aflatoksin bulunmamıştır. İncelenen örneklerden dördünde,toplam 7,38 ppb, 2,90 ppb, 1,49 ppb ve 0,50 ppb düzeylerinde aflatoksin bulunduğubelirlenmiştir. Tespit edilen bu değerler, ilgili Tebliğ'de incir için belirlenmiş olanMaksimum Aflatoksin Seviyesini aşmamaktadır.Anahtar kelimeler: Aflatoksin, Kuru İncir, Mikotoksin
dc.description.abstractIn this research, the aflatoxin content of 45 dried fig samples which weresold Tekirdağ Region were determined by HPLC method. Aflatoxins weredetermined only in the 4 of the samples. It was concluded that the other fig samplesdid not contain aflatoxins in the detectable levels. In these samples total aflatoxinswere determined to be in the levels of 7,38 ppb, 2,90 ppb, 1,49 ppb and 0,50 ppb.The detected aflatoxin levels in the samples do not exceed the legal limits.Key words: Aflatoxin, Dried wigs, Mycotoxin.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleTekirdağ ilinde satışa sunulan kuru incirlerde aflatoksin varlığı
dc.title.alternativeResearch of aflatoxin in dried figs sold in Tekirdağ
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmAflatoxins
dc.subject.ytmDried fig
dc.subject.ytmMycotoxins
dc.identifier.yokid9008280
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid179499
dc.description.pages58
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess