Tekirdağ yöresinde ürretilen ayçiçeği ballarının bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma Tekirdağ yöresinde üretilen ayçiçeği ballarının bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Analiz sonuçlarını ele alarak, balların TS 3036 Bal Standardı'nda, Türk Gıda Kodeksi'nde ve Avrupa Birliği Komisyonu' nda belirtilen kriterlere uygunluğu değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçlar, varyans analizleri ve Duncan çoklu karşılaştırma testlerine göre yorumlanmıştır.Laboratuar ortamında gerçekleştirilen analizlere göre bölgedeki balların; ortalama kül değeri %0,23, nem değeri %18,02, asitlik değeri 30,75 meq/kg, hidroksimetil furfural değeri 7,02 mg/kg, diastaz aktivitesi 20,06, sakkaroz değeri %2,22, invert şeker değeri %74,90 ve fruktoz/glikoz oranı 1,14 olarak belirlenmiştir. This study was made for determining some chemical properties of sunflower honeys produced in Tekirdag region. By using the analyse results, conformity of honeys was evaluated according to the criterion which was specified at TS 3036 Honey Standard, Turkish Food Codex and European Union Commission. The obtained results were commentated after variance analysis and Duncan multiple comparison tests.According to analysis which were carried out in laboratory conditions, the average values are; 0,23% for ash, 18,02% for humidity, 30,75 meq/kg for acidity, 7,02 mg/kg for hidroxymethyl furfural, 20,06 for diastase activity, 2,22% for saccharose, 74,90% for reducing sugar and 1,14 for fructose/glucose ratio were established.
Collections