Show simple item record

dc.contributor.advisorGümüş, Tuncay
dc.contributor.authorYardibi, Muhammed Furkan
dc.date.accessioned2021-05-08T10:07:13Z
dc.date.available2021-05-08T10:07:13Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669109
dc.description.abstractBu çalışma Tekirdağ yöresinde üretilen ayçiçeği ballarının bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Analiz sonuçlarını ele alarak, balların TS 3036 Bal Standardı'nda, Türk Gıda Kodeksi'nde ve Avrupa Birliği Komisyonu' nda belirtilen kriterlere uygunluğu değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçlar, varyans analizleri ve Duncan çoklu karşılaştırma testlerine göre yorumlanmıştır.Laboratuar ortamında gerçekleştirilen analizlere göre bölgedeki balların; ortalama kül değeri %0,23, nem değeri %18,02, asitlik değeri 30,75 meq/kg, hidroksimetil furfural değeri 7,02 mg/kg, diastaz aktivitesi 20,06, sakkaroz değeri %2,22, invert şeker değeri %74,90 ve fruktoz/glikoz oranı 1,14 olarak belirlenmiştir.
dc.description.abstractThis study was made for determining some chemical properties of sunflower honeys produced in Tekirdag region. By using the analyse results, conformity of honeys was evaluated according to the criterion which was specified at TS 3036 Honey Standard, Turkish Food Codex and European Union Commission. The obtained results were commentated after variance analysis and Duncan multiple comparison tests.According to analysis which were carried out in laboratory conditions, the average values are; 0,23% for ash, 18,02% for humidity, 30,75 meq/kg for acidity, 7,02 mg/kg for hidroxymethyl furfural, 20,06 for diastase activity, 2,22% for saccharose, 74,90% for reducing sugar and 1,14 for fructose/glucose ratio were established.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleTekirdağ yöresinde ürretilen ayçiçeği ballarının bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of some chemical properties of sunflower honeys produced in Tekirdag region
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid301412
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid233275
dc.description.pages59
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess