Dikenli taş istiridyesinin (Spondylus apinosus Schreibers, 1793) büyüme ve et verim özelliklerinin yetiştiricilik açısından incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Bu çalışmada, İskenderun Körfezinden toplanan Dikenli Taş İstiridyelerinin {Spondylus spinosus SRCHREİBERS, 1793) et verimi ve et ağırlığı, vücut boyu, vücut eni, vücut kalınlığı, canlı ağırlık, kabuk ağırlığı, iç organ ağırlığı, mide ağırlığı ve bunlar arasındaki ilişki ile istiridyenin biyolojisi, ekolojisi ve yaşam şekli araştırılmıştır. Toplanan örneklerin her birinin vücut eni, boyu, kalınlığı, canlı ağırlığı, kabuk ağırlığı, iç organ ağırlığı, et ve mide ağırlıkları 9,7 cm, 12,8 cm, 6,5 cm, 546,6 gr., 475,5 gr, 61 gr, 3 1,6 gr ve 5,5 gr olarak saptanmıştır. Bu çalışmanın sonucunda, bu türün kültürü Türkiye'nin Akdeniz kıyısı boyunca yapılabilir. 2004, 32 sayfa Anahtar kelimeler : Spondylus spinosus, İskenderun Körfezi, îndo-pasifik, İstiridye, Kızıldeniz ABSTRACT In this study, the meat yield and weight, total length, body width, body high, total weight, shell weight, internal organs weight, stomach weight of common oyster (Spondyluk spinosus SRCHREÎBERS, 1793) from İskenderun Bay, and the relationships between these parameters, and the biology, ecology and life cycle of the species were investigated from February 2003 to September 2003. The mean body width, total length, body high, total weight, shell weight, internal organs weight, meat weight and stomach weight of the samples were found as 9.7 cm, 12,8 cm, 6,5 cm, 546,6 g, 475,5 g, 61,0 g, 3 1,6 g and 5,5 g respectively. According to the results of present study, this species can be cultured in the Mediterranean Sea region in Turkey. 2004, 32 pages Key words: Spondylus spinosus, İskenderun Bay, İndo-pacific, Oyster, Red Sea
Collections