Show simple item record

dc.contributor.advisorTürkmen, Mustafa
dc.contributor.authorÖzkara, Ferhat
dc.date.accessioned2021-05-08T10:05:45Z
dc.date.available2021-05-08T10:05:45Z
dc.date.submitted2004
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/668530
dc.description.abstractÖZET Bu çalışmada, İskenderun Körfezinden toplanan Dikenli Taş İstiridyelerinin {Spondylus spinosus SRCHREİBERS, 1793) et verimi ve et ağırlığı, vücut boyu, vücut eni, vücut kalınlığı, canlı ağırlık, kabuk ağırlığı, iç organ ağırlığı, mide ağırlığı ve bunlar arasındaki ilişki ile istiridyenin biyolojisi, ekolojisi ve yaşam şekli araştırılmıştır. Toplanan örneklerin her birinin vücut eni, boyu, kalınlığı, canlı ağırlığı, kabuk ağırlığı, iç organ ağırlığı, et ve mide ağırlıkları 9,7 cm, 12,8 cm, 6,5 cm, 546,6 gr., 475,5 gr, 61 gr, 3 1,6 gr ve 5,5 gr olarak saptanmıştır. Bu çalışmanın sonucunda, bu türün kültürü Türkiye'nin Akdeniz kıyısı boyunca yapılabilir. 2004, 32 sayfa Anahtar kelimeler : Spondylus spinosus, İskenderun Körfezi, îndo-pasifik, İstiridye, Kızıldeniz
dc.description.abstractABSTRACT In this study, the meat yield and weight, total length, body width, body high, total weight, shell weight, internal organs weight, stomach weight of common oyster (Spondyluk spinosus SRCHREÎBERS, 1793) from İskenderun Bay, and the relationships between these parameters, and the biology, ecology and life cycle of the species were investigated from February 2003 to September 2003. The mean body width, total length, body high, total weight, shell weight, internal organs weight, meat weight and stomach weight of the samples were found as 9.7 cm, 12,8 cm, 6,5 cm, 546,6 g, 475,5 g, 61,0 g, 3 1,6 g and 5,5 g respectively. According to the results of present study, this species can be cultured in the Mediterranean Sea region in Turkey. 2004, 32 pages Key words: Spondylus spinosus, İskenderun Bay, İndo-pacific, Oyster, Red Seaen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleDikenli taş istiridyesinin (Spondylus apinosus Schreibers, 1793) büyüme ve et verim özelliklerinin yetiştiricilik açısından incelenmesi
dc.title.alternativeInvestigation of the growth and meat production characteristics of the spiny oyster (Spondylus apinosus Schreibers, 1793) in culture view
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid169503
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid152672
dc.description.pages28
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess