Proteinlerin ısı ile denatürasyonuna etilen diamin tetra asetik asit tetra sodyum tuzu (EDTA)`nun etkisinin incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
- 33 - 5. ÖZET Denatürasyon sırasında, protein molekülünde bulunan bazı bağlar kopmakta, yenileri oluşmakta, sonuçta doğal yapı daha gevşek bir düzene doğru değişmektedir. Isı ile dena^tü- rasyonda özellikle rol oynayan -S-S- bağlarıdır. Denature protein doğal fonksiyonlarını yitirmektedir, ancak bu yapı bozulmasını engelleyen birtakım maddeler vardır. Bunlardan biri kelatlaştırıcı özelliğe sahip olan Etilen diamin tetra asetik asit tetra sodyum tuzudur. Bu çalışmada düşük ve belirli EDTA konsantrasyonunda, serumun kaynama derecesinin çok altında, ancak denature edici sıcaklıkta çalışılmış ve EDTA'nın kelatlaştırıcı özelliğinin, ısı etkisi ile oluşan denatürasyonu büyük ölçüde inhibe etti ği kanıtlanmıştır i
Collections