Elastazın elastini sindirme özelliğine bazı mono ve disakkaritlerin etkisi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
32 8. ÖZET Bu çal ıçraamızda sığır pankreas elastazının elastini sin dirme özelliği üzerine bazı mono ve disakkar i 1 1 er in etki sini araştırdık. lnvitro olarak gerçekleştirdiğimiz çalışma koşullarında mono ve disakkar i t i erden, glukoz, mannoz, galaktoz, fruk- toz ve laktoz'u kullandık. Elde edilen bulgulardan; 1. Denenen her 5 şeker molekülünün de elastolizi aktive ettiği saptanmıştır. 2. Aktivasyon gücü, bu şekerler arasında sırasıyla fazladan aza doğru laktoz, fruktoz, glukoz, mannoz ve galaktozdur. Elde edilen bulgulardan, şekerlerin spesifik bir elastaz aktivatörü olduğu, fakat bu aktivasyonun şekerin mono veya disakkarit olmasına göre gözlenmiştir.
Collections