Show simple item record

dc.contributor.authorUzun, Hafize
dc.date.accessioned2021-05-08T08:25:31Z
dc.date.available2021-05-08T08:25:31Z
dc.date.submitted1989
dc.date.issued2021-03-30
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/650963
dc.description.abstract32 8. ÖZET Bu çal ıçraamızda sığır pankreas elastazının elastini sin dirme özelliği üzerine bazı mono ve disakkar i 1 1 er in etki sini araştırdık. lnvitro olarak gerçekleştirdiğimiz çalışma koşullarında mono ve disakkar i t i erden, glukoz, mannoz, galaktoz, fruk- toz ve laktoz'u kullandık. Elde edilen bulgulardan; 1. Denenen her 5 şeker molekülünün de elastolizi aktive ettiği saptanmıştır. 2. Aktivasyon gücü, bu şekerler arasında sırasıyla fazladan aza doğru laktoz, fruktoz, glukoz, mannoz ve galaktozdur. Elde edilen bulgulardan, şekerlerin spesifik bir elastaz aktivatörü olduğu, fakat bu aktivasyonun şekerin mono veya disakkarit olmasına göre gözlenmiştir.
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.titleElastazın elastini sindirme özelliğine bazı mono ve disakkaritlerin etkisi
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2021-03-30
dc.contributor.departmentBiyokimya Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmDisaccharides
dc.subject.ytmElastase
dc.subject.ytmElastin
dc.identifier.yokid4934
dc.publisher.instituteCerrahpaşa Tıp Fakültesi
dc.publisher.universityİSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
dc.type.submedicineThesis
dc.identifier.thesisid4934
dc.description.pages42
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess