Characterization of glycoalkaloid content and molecular mapping in eggplant
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Adı-Soyadı: Öyküm KIRSOYOkul: zmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüAnabilim Dalı: BiyolojiProgramı: Biyoloji (Yüksek Lisans)Tez Ba lı ı: Glykoalkaloid çere inin Karakterize Edilmesi ve PatlicandaMoleküler HaritalamaÖZETBu tezde, patlıcan glykoalkaloid'i olarak bilinen ve insan sa lı ı için önemli biryere sahip olan, solamargine patlıcanda karakterize edilmi tir. Karakterizasyon için,S.melongena MM738 ve S.linnaeanum MM195 olan iki patlıcan türü kullanılmı tır.Glykoalkaloid'in tanımlanması ve konsantrasyonunun belirlenmesi için bir çokde i ik metot kullanılmasına ra men, bu tezde, patlıcandaki glycoalkaloidkonsantrasyonu HPLC kullanılarak analiz edilmi tir. HPLC'de örneklerdesolamargine standartları kullanılarak solamargine miktarı arttırılmı tır veS.linnaeanum MM195 için her bir gram kurutulmu tozda 17.6 ve 33.4 mg de erleriarasında solamargine bulunurken, S. melongena' da belirlenebilir bir de erkaydedilmemi tir..S.melongena MM738 ve S.linnaeanum MM195 için glykoalkaloid'inkarakterizasyonuna ilaveten, de i ik tipteki moleküler i aretleyiciler polimorfizimiçin S.melongena MM738 ve S.linnaeanum MM195 `da haritalanmı tır. Toplam 47adet polimorfik i aretleyici daha sonra F2 populasyonunda test edilmi ve patlıcanmoleküler genetik haritalarına yerle tirilmi tir. Name: Öyküm KIRSOYSchool: zmir Institute of TechnologyDepartment: BiologyMajor: Biology (Master)Title of Thesis: Charaterization of Glycoalkaloid Content and MolecularMapping in EggplantABSTRACTIn this thesis, solamargine which is a known eggplant glycoalkaloid and has animportant place for human health was characterized in eggplant. Forcharacterization, two eggplant lines S.melongena MM738 and S.linnaeanum MM195were used. Although, for identification and detection of glycoalkaloid concentration,many different methods have been utilized, for this thesis, high-performance liquidchromatography (HPLC) was used to analyze glycoalkaloid concentration ineggplant. In HPLC, spiking of samples was done using a solamargine standard and itwas found that S. melongena had an undetectable level of solamargine while S.linnaeanum had between 17.6 and 33.4 mg (average 25.5 ± 11) solamargine per gramof freeze dried powder.In addition to characterization of glycoalkaloids in S.melongena MM738 andS.linnaeanum MM195, different types of molecular markers were surveyed forpolymorphism in S.melongena MM738 and S.linnaeanum MM195 for mapping. Atotal of 47 polymorphic markers were then tested on the F2 population and located onthe eggplant molecular genetic map.
Collections