Show simple item record

dc.contributor.advisorFrary, Anne
dc.contributor.advisorEanes, Ritchie
dc.contributor.authorKirsoy, Öyküm
dc.date.accessioned2021-05-08T08:06:59Z
dc.date.available2021-05-08T08:06:59Z
dc.date.submitted2006
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/642217
dc.description.abstractAdı-Soyadı: Öyküm KIRSOYOkul: zmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüAnabilim Dalı: BiyolojiProgramı: Biyoloji (Yüksek Lisans)Tez Ba lı ı: Glykoalkaloid çere inin Karakterize Edilmesi ve PatlicandaMoleküler HaritalamaÖZETBu tezde, patlıcan glykoalkaloid'i olarak bilinen ve insan sa lı ı için önemli biryere sahip olan, solamargine patlıcanda karakterize edilmi tir. Karakterizasyon için,S.melongena MM738 ve S.linnaeanum MM195 olan iki patlıcan türü kullanılmı tır.Glykoalkaloid'in tanımlanması ve konsantrasyonunun belirlenmesi için bir çokde i ik metot kullanılmasına ra men, bu tezde, patlıcandaki glycoalkaloidkonsantrasyonu HPLC kullanılarak analiz edilmi tir. HPLC'de örneklerdesolamargine standartları kullanılarak solamargine miktarı arttırılmı tır veS.linnaeanum MM195 için her bir gram kurutulmu tozda 17.6 ve 33.4 mg de erleriarasında solamargine bulunurken, S. melongena' da belirlenebilir bir de erkaydedilmemi tir..S.melongena MM738 ve S.linnaeanum MM195 için glykoalkaloid'inkarakterizasyonuna ilaveten, de i ik tipteki moleküler i aretleyiciler polimorfizimiçin S.melongena MM738 ve S.linnaeanum MM195 `da haritalanmı tır. Toplam 47adet polimorfik i aretleyici daha sonra F2 populasyonunda test edilmi ve patlıcanmoleküler genetik haritalarına yerle tirilmi tir.
dc.description.abstractName: Öyküm KIRSOYSchool: zmir Institute of TechnologyDepartment: BiologyMajor: Biology (Master)Title of Thesis: Charaterization of Glycoalkaloid Content and MolecularMapping in EggplantABSTRACTIn this thesis, solamargine which is a known eggplant glycoalkaloid and has animportant place for human health was characterized in eggplant. Forcharacterization, two eggplant lines S.melongena MM738 and S.linnaeanum MM195were used. Although, for identification and detection of glycoalkaloid concentration,many different methods have been utilized, for this thesis, high-performance liquidchromatography (HPLC) was used to analyze glycoalkaloid concentration ineggplant. In HPLC, spiking of samples was done using a solamargine standard and itwas found that S. melongena had an undetectable level of solamargine while S.linnaeanum had between 17.6 and 33.4 mg (average 25.5 ± 11) solamargine per gramof freeze dried powder.In addition to characterization of glycoalkaloids in S.melongena MM738 andS.linnaeanum MM195, different types of molecular markers were surveyed forpolymorphism in S.melongena MM738 and S.linnaeanum MM195 for mapping. Atotal of 47 polymorphic markers were then tested on the F2 population and located onthe eggplant molecular genetic map.en_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titleCharacterization of glycoalkaloid content and molecular mapping in eggplant
dc.title.alternativeGlykoalkaloid içereğinin karakterize edilmesi ve patlıcanda moleküler haritalama
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid176500
dc.publisher.instituteMühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityİZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
dc.identifier.thesisid184896
dc.description.pages105
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess