Farklı yağ düzeylerinde alg unu içeren yemlerle beslenen tilapya balıklarının (Oreochromis niloticus, Linnaeus, 1766) büyüme, yem kullanımı ve vücut kompozisyonu üzerine bir çalışma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZETBu çalışmada, % 40 protein ve iki farklı oranda (%10 ve 20) yağ içerenyemlere % 5 oranında alg unu (Ulva rigida) ilave edilmesinin tilapya balığının(Oreochromis niloticus) büyüme, yem değerlendirme, yem tüketimi ve vücutkompozisyonu üzerine etkisi araştırılmıştır.Deneme yemleri ile 16 hafta boyunca beslenen başlangıç ağırlıkları ortalama10,7 g olan tilapya balıkları araştırma sonunda I. Grupta (% 10 yağ içeren) 23,5 g, II.Grupta (% 20 yağ içeren) 23,7 g, III. Grupta (% 10 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilaveedilen) 26,5 g ve IV. Grupta (% 20 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilave edilen) 29,9 gağırlığa ulaşmıştır.Araştırma sonucunda, tilapya balıklarının beslenmesinde özellikle yüksekoranda yağ (% 20) içeren yemlere Ulva unu katılmasının spesifik büyüme oranı, yemdönüşüm oranı, protein verimlilik oranı ve vücut kompozisyonu üzerine olumlu etkiyaptığı tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Tilapya, Ulva rigida, Büyüme, Yem Değerlendirme Oranı,Vücut KompozisyonuBu çalışma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Araştırma ProjeleriKomisyonunca 2005/81 Numaralı Proje kapsamında desteklenmiştir.V
Collections