Show simple item record

dc.contributor.advisorErgün, Sebahattin
dc.contributor.authorSoyutürk, Murat
dc.date.accessioned2021-05-07T09:03:28Z
dc.date.available2021-05-07T09:03:28Z
dc.date.submitted2006
dc.date.issued2021-02-09
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604495
dc.description.abstractÖZETBu çalışmada, % 40 protein ve iki farklı oranda (%10 ve 20) yağ içerenyemlere % 5 oranında alg unu (Ulva rigida) ilave edilmesinin tilapya balığının(Oreochromis niloticus) büyüme, yem değerlendirme, yem tüketimi ve vücutkompozisyonu üzerine etkisi araştırılmıştır.Deneme yemleri ile 16 hafta boyunca beslenen başlangıç ağırlıkları ortalama10,7 g olan tilapya balıkları araştırma sonunda I. Grupta (% 10 yağ içeren) 23,5 g, II.Grupta (% 20 yağ içeren) 23,7 g, III. Grupta (% 10 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilaveedilen) 26,5 g ve IV. Grupta (% 20 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilave edilen) 29,9 gağırlığa ulaşmıştır.Araştırma sonucunda, tilapya balıklarının beslenmesinde özellikle yüksekoranda yağ (% 20) içeren yemlere Ulva unu katılmasının spesifik büyüme oranı, yemdönüşüm oranı, protein verimlilik oranı ve vücut kompozisyonu üzerine olumlu etkiyaptığı tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Tilapya, Ulva rigida, Büyüme, Yem Değerlendirme Oranı,Vücut KompozisyonuBu çalışma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Araştırma ProjeleriKomisyonunca 2005/81 Numaralı Proje kapsamında desteklenmiştir.V
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleFarklı yağ düzeylerinde alg unu içeren yemlerle beslenen tilapya balıklarının (Oreochromis niloticus, Linnaeus, 1766) büyüme, yem kullanımı ve vücut kompozisyonu üzerine bir çalışma
dc.title.alternativeA study on the growth, feed utilization and body composition of Nile tilapia (Oreochromis niloticus, Linnaeus, 1766) fed algae meal based diets of different lipid levels
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-02-09
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid167390
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid183857
dc.description.pages49
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess