Farklı yağ düzeylerinde alg unu içeren yemlerle beslenen tilapya balıklarının (Oreochromis niloticus, Linnaeus, 1766) büyüme, yem kullanımı ve vücut kompozisyonu üzerine bir çalışma
dc.contributor.advisor | Ergün, Sebahattin | |
dc.contributor.author | Soyutürk, Murat | |
dc.date.accessioned | 2021-05-07T09:03:28Z | |
dc.date.available | 2021-05-07T09:03:28Z | |
dc.date.submitted | 2006 | |
dc.date.issued | 2021-02-09 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/604495 | |
dc.description.abstract | ÖZETBu çalışmada, % 40 protein ve iki farklı oranda (%10 ve 20) yağ içerenyemlere % 5 oranında alg unu (Ulva rigida) ilave edilmesinin tilapya balığının(Oreochromis niloticus) büyüme, yem değerlendirme, yem tüketimi ve vücutkompozisyonu üzerine etkisi araştırılmıştır.Deneme yemleri ile 16 hafta boyunca beslenen başlangıç ağırlıkları ortalama10,7 g olan tilapya balıkları araştırma sonunda I. Grupta (% 10 yağ içeren) 23,5 g, II.Grupta (% 20 yağ içeren) 23,7 g, III. Grupta (% 10 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilaveedilen) 26,5 g ve IV. Grupta (% 20 yağ içeren ve % 5 Ulva unu ilave edilen) 29,9 gağırlığa ulaşmıştır.Araştırma sonucunda, tilapya balıklarının beslenmesinde özellikle yüksekoranda yağ (% 20) içeren yemlere Ulva unu katılmasının spesifik büyüme oranı, yemdönüşüm oranı, protein verimlilik oranı ve vücut kompozisyonu üzerine olumlu etkiyaptığı tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Tilapya, Ulva rigida, Büyüme, Yem Değerlendirme Oranı,Vücut KompozisyonuBu çalışma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilimsel Araştırma ProjeleriKomisyonunca 2005/81 Numaralı Proje kapsamında desteklenmiştir.V | |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Farklı yağ düzeylerinde alg unu içeren yemlerle beslenen tilapya balıklarının (Oreochromis niloticus, Linnaeus, 1766) büyüme, yem kullanımı ve vücut kompozisyonu üzerine bir çalışma | |
dc.title.alternative | A study on the growth, feed utilization and body composition of Nile tilapia (Oreochromis niloticus, Linnaeus, 1766) fed algae meal based diets of different lipid levels | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2021-02-09 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 167390 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 183857 | |
dc.description.pages | 49 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |