Organik ve konvansiyonel olarak yetiştirilen marul çeşitlerinin verim ve kalite özellikleri yönünden karşılaştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma 2009-2010 yıllarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi deneme alanında yürütülmüştür. İki yıl boyunca ilkbahar döneminde Arapsaçı, Artemis ve Lattughino marul çeşitleri organik ve konvansiyonel şartlar altında yetiştirilerek, elde edilen sonuçlar birbirleriyle karşılaştırılmıştır.Denemede, sebzelerde verim, taç çapı, taç boyu, yaprak rengi, pazarlanabilir yaprak sayısı, yaprak ağırlığı, pH değeri, suda çözünür kuru madde miktarı (SÇKM), kuru madde miktarı değerleri incelenmiş, fenolik madde miktarı, toplam klorofil miktarı, askorbik asit analizleri gerçekleştirilmiştir.Her tekerrürden beşer bitki tohumluk olarak bırakılıp, sapa kalkmış bitki boyu ölçümü ve tohum hasadı yapılmıştır. Tohum hasadından sonra, tohum verimi, 1000 tane ağırlığı, standart tohum çimlenme testi, tohum çimlenme gücü ve hızı, fide büyüme testi ve soğuk testi yapılmıştır. This research has been carried out between 2009-2010 at Çanakkale Onsekiz Mart University Dardanos Campus. Arapsaçı, Artemis and Lattughino were used as plant materials and plantes both organically and conventionally and data compared.Yield, diameter, length, leaf colour, marketable leaf number, unique leaf weight, pH, total soluble solids, dry weight percentages, total phenolic compounds, total amount of chlorophyll, ascorbic acid content has been determined.Furthermore, from each replication 5 plants were marked for seed weight and in these plants; plant height, total seed yield, 1000 seed weight, germination tests seedling growing test and cold test were performed.
Collections