Show simple item record

dc.contributor.advisorÖztokat Kuzucu, Canan
dc.contributor.authorRakici, Seda
dc.date.accessioned2021-05-07T09:02:10Z
dc.date.available2021-05-07T09:02:10Z
dc.date.submitted2010
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/603788
dc.description.abstractBu çalışma 2009-2010 yıllarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi deneme alanında yürütülmüştür. İki yıl boyunca ilkbahar döneminde Arapsaçı, Artemis ve Lattughino marul çeşitleri organik ve konvansiyonel şartlar altında yetiştirilerek, elde edilen sonuçlar birbirleriyle karşılaştırılmıştır.Denemede, sebzelerde verim, taç çapı, taç boyu, yaprak rengi, pazarlanabilir yaprak sayısı, yaprak ağırlığı, pH değeri, suda çözünür kuru madde miktarı (SÇKM), kuru madde miktarı değerleri incelenmiş, fenolik madde miktarı, toplam klorofil miktarı, askorbik asit analizleri gerçekleştirilmiştir.Her tekerrürden beşer bitki tohumluk olarak bırakılıp, sapa kalkmış bitki boyu ölçümü ve tohum hasadı yapılmıştır. Tohum hasadından sonra, tohum verimi, 1000 tane ağırlığı, standart tohum çimlenme testi, tohum çimlenme gücü ve hızı, fide büyüme testi ve soğuk testi yapılmıştır.
dc.description.abstractThis research has been carried out between 2009-2010 at Çanakkale Onsekiz Mart University Dardanos Campus. Arapsaçı, Artemis and Lattughino were used as plant materials and plantes both organically and conventionally and data compared.Yield, diameter, length, leaf colour, marketable leaf number, unique leaf weight, pH, total soluble solids, dry weight percentages, total phenolic compounds, total amount of chlorophyll, ascorbic acid content has been determined.Furthermore, from each replication 5 plants were marked for seed weight and in these plants; plant height, total seed yield, 1000 seed weight, germination tests seedling growing test and cold test were performed.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleOrganik ve konvansiyonel olarak yetiştirilen marul çeşitlerinin verim ve kalite özellikleri yönünden karşılaştırılması
dc.title.alternativeThe comparison of the quality and the performance of the lettuce grown as organic and conventional
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid385535
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid274915
dc.description.pages78
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess