Gaita bakterilerinden ektraselüler amilaz üretimi, izalasyonu ve karakterizasyonu
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Amilazlara olan ihtiyaç günümüz biyoteknolojisinde kullanım alanlarından dolayı artmaktadır. Bu ihtiyaçların karşılanması amacıyla bakteriyel amilazların izolasyonu saflaştırılması ve karakterizasyonu günümüzde ilgi odağı oluşturmaktadır. Gaita bakterilerinden ektraselüler β - amilaz üreten bakterilerin hem fenotipik hem de genotipik karakterizasyonu yapılarak üretilen β - amilaz enziminin karakterizasyonu gerçekleştirilmiştir. 16SrDNA gen bölgeleri dizilendiğinde Lactobacillus fermentum olduğu saptanmıştır. Gram pozitif, %3 NaCl içeren besi yerinde üreyebilen bir bakteridir. Üretilen amilaz enzimi 20 kDa ağırlığındadır. Enzimin çalışması için optimum pH 5.0 ve 10.0'dur ve sıcaklığı 45 ºC' ve 37 ºC olarak bulunmuştur. Anahtar kelimeler: amilaz, biyoteknoloji, gaita, ekstraselüler enzim, nişasta There are much more attention on the amylase enzymes in recent biotechnology because of application of them. To provide these needed enzymes, bacterial amylase enzymes are especially focused on. Bacteria, producing amylase enzymes and living in gaita, were characterized both phenotypic and genotypic methods, and also one of their enzymes that β - amylase enzyme, was characterized. The bacterium was identified to be Lactobacillu s fermentum by sequencing its 16SrDNA. The bacterium grows in %3 NaCl medium and are Gram positive. Produced β - amylase enzyme has 20 kDa molecular weight. Its optimum pH and temperature were 5.0 and 10.0 and 45ºC and 37ºC, respectively.Key Words : amylase , biotechnology, extracelular enzyme, gaita, starch,
Collections