Zeytin meyvesinin olgunlaşması sırasında bazı bileşenlerindeki değişmelerin araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Bu çalışmanın amacı.zeytin meyvesinin olgunlaşması sırasında bazı bileşenlerindeki değişimlerin incelenmesidir. Belirlenen iki çeşit zeytinden (domat ve memecik) meyve oluşumu sırasında birer aylık periyotlarla örnekler toplanmıştır. Toplanan bu örneklerde; toplam yağ, yağ asitleri kompozisyonu, glukoz, fruktoz, toplam ve indirgen şeker, mineral madde ve iz element miktarları tayin edilmiştir. Çalışma sırasında, elde edilen bulgulardan meyve oluşumu sırasındaki bazı bileşenlerin değişimleri ve bu bileşenlerin aralarındaki ilişkiler ortaya konularak literatürdeki değerlerle karşılaştırılmıştır. ABSTRACT The aim of this study is to investigate the changes of some components of olives during maturatiqn. The samples of two varieties of olives (domat and memecik) were collected every month during maturation of olives. In these samples; the amount of total fat, fatty acid compositions, glucose, fructose, total and invert sugar, minerals and trace elements were determined. At the end of this study, the changes of some components during maturation of olives and the interactions of these components were established and compared with literature. VI
Collections