Show simple item record

dc.contributor.advisorNergiz, Cevdet
dc.contributor.authorEngez, Yeşim
dc.date.accessioned2021-05-07T08:44:35Z
dc.date.available2021-05-07T08:44:35Z
dc.date.submitted1999
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/598909
dc.description.abstractÖZET Bu çalışmanın amacı.zeytin meyvesinin olgunlaşması sırasında bazı bileşenlerindeki değişimlerin incelenmesidir. Belirlenen iki çeşit zeytinden (domat ve memecik) meyve oluşumu sırasında birer aylık periyotlarla örnekler toplanmıştır. Toplanan bu örneklerde; toplam yağ, yağ asitleri kompozisyonu, glukoz, fruktoz, toplam ve indirgen şeker, mineral madde ve iz element miktarları tayin edilmiştir. Çalışma sırasında, elde edilen bulgulardan meyve oluşumu sırasındaki bazı bileşenlerin değişimleri ve bu bileşenlerin aralarındaki ilişkiler ortaya konularak literatürdeki değerlerle karşılaştırılmıştır.
dc.description.abstractABSTRACT The aim of this study is to investigate the changes of some components of olives during maturatiqn. The samples of two varieties of olives (domat and memecik) were collected every month during maturation of olives. In these samples; the amount of total fat, fatty acid compositions, glucose, fructose, total and invert sugar, minerals and trace elements were determined. At the end of this study, the changes of some components during maturation of olives and the interactions of these components were established and compared with literature. VIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleZeytin meyvesinin olgunlaşması sırasında bazı bileşenlerindeki değişmelerin araştırılması
dc.title.alternativeInvestigation of the changes of some components of olives during maturation
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmMaturation
dc.subject.ytmOlive
dc.subject.ytmTrace elements
dc.identifier.yokid90738
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityCELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid90738
dc.description.pages54
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess