Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Subject "Food Engineering"
Now showing items 1-5 of 5
-
Bazı bitki çaylarının farklı demleme sıcaklığı ve depolama koşullarına bağlı olarak biyoaktif özelliklerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
(ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-22)Bu çalışmada tüm dünyada yaygın olarak tüketilen tıbbi aromatik bitkilerden adaçayı sapı ve yaprağı, ıhlamur çiçeği ve yaprağı ile tarçın kabuğu kullanılarak 3 farklı sıcaklıkta (75, 85 ve 95°C) demlenerek üretilen çayların ... -
Berrak ve bulanık nar sularının fenolik bileşikler ve diğer önemli kalite parametreleri bakımından karşılaştırılması
(ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-12-03)Bu araştırmada endüstriyel üretim yapan bir meyve suyu fabrikasından alınan Antalya yöresine ait Hicaz narları kullanılarak berrak ve bulanık nar suyu üretim yöntemleri ve aşamalarına bağlı olarak kalite parametrelerindeki ... -
Farklı saklama koşullarının Şalgam sularının mikrobiyolojik kalitesi ve aroma profili üzerindeki etkisinin kemometrik yöntemlerle belirlenmesi
(ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-09-04)Bu çalışmanın amacını farklı depolama sıcaklık (4 oC ile 30 oC) ve süre (0, 7, 14, 30, 60, ve 90 gün) koşullarının şalgam sularının genel bileşimi, mikrobiyolojik kalitesi ve aroma profili üzerindeki etkisinin kemometrik ... -
Farklı üretim yöntemlerinin Şalgam sularındaki fenolik bileşikler, karotenoidler ve diğer bazı önemli kalite parametreleri üzerine etkileri
(ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-09-05)Bu tez çalışmasında iki ticari yöntem (geleneksel yöntem-GY ve hızlı yöntem-HY) kullanılarak üretilen şalgam sularının; genel bileşimleri, biyoaktif fenolik bileşikleri ve antioksidan potansiyelleri açısından karşılaştırılmıştır. ... -
Investigation of the effects of microencapsulation materials and spray drying process on microencapsulated cream powder
(ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-01-26)Mikroenkapsülasyon, katı, sıvı veya gaz fazlarındaki gıda bileşenlerinin bir veya daha fazla kaplama maddesi (duvar materyali) içine hapsedilerek çevresel etkenlerden (sıcaklık, nem, ışık) korunması, stabilizasyonu, kontrollü ...