Çipura balığı (Sparus aurata, L.) yumurta ve larvalarında gelişim ve larval safhada canlı besin alınımı
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Özet Yapılan çalışmada ülkemiz sularında ekonomik öneme sahip olan Çipura balığının (Sparus aurata) kültür koşul larında yumurta ve larval gelişimi incelenmiştir. Yumurtaların açılmasını etkileyen en önemli faktör temperatür olarak belirmiş ve 16-20°C arası sıcaklıklarda optimum açılma olduğu düşünülmüştür. Larval aşamada mortaliteyi etkiyen faktörlerin ba şında beslenme gelmekte olup uygulanan beslenme rejiminde sırasıyla tek hücreli alglerden Isochrysis tahitian» Chlorella sp. ve Dunaliella tertiolecta, Rotif erlerden Brachionus pli cat iliş, Krus tas elerden Artemia sp, nauplus- ları ve metanaupluslarından yararlanılmıştır. Özellikle larvaların metamorfozlarını tamamlamak için gerekli olan çok doymamış yağ asitlerinin (PUPA) canlı yem aracılığı ile larvalara geçmesinin önemi vurgulanmıştır. Abstract In the works made, the eggs and larvae growth of Gxlthead Seabream (Sparus aurata), that has an economic importance in our seas, was examined in conditions of Aquaculture. The most important factor which effects the hatching of eggs appeared as temperature and it was thought that the optimum hatching was at 16 - 20°C. Rearing has been coming a3 the main factor among those effecting mortality in larvae phase and it was made use of in order Isochrysis tahitian, Chlorella sp. and Dunaliella tertiolecta unicellular algaes; Brachionus plicatilis from Rotifers and Artemia nauplii and metanauplii from Crustaceans in rearing diet, -was implemented. îhe importance of the transmission of poly unsaturated, Patty Acids (PUFA), which are necessary especially for larvaes to complete their metamorphasis to larvaes by means of life food, was emphasized.
Collections