Show simple item record

dc.contributor.advisorErgen, Zeki
dc.contributor.authorMurtaroğlu, C. Güngör
dc.date.accessioned2021-05-04T12:09:57Z
dc.date.available2021-05-04T12:09:57Z
dc.date.submitted1988
dc.date.issued2021-03-23
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/564762
dc.description.abstractÖzet Yapılan çalışmada ülkemiz sularında ekonomik öneme sahip olan Çipura balığının (Sparus aurata) kültür koşul larında yumurta ve larval gelişimi incelenmiştir. Yumurtaların açılmasını etkileyen en önemli faktör temperatür olarak belirmiş ve 16-20°C arası sıcaklıklarda optimum açılma olduğu düşünülmüştür. Larval aşamada mortaliteyi etkiyen faktörlerin ba şında beslenme gelmekte olup uygulanan beslenme rejiminde sırasıyla tek hücreli alglerden Isochrysis tahitian» Chlorella sp. ve Dunaliella tertiolecta, Rotif erlerden Brachionus pli cat iliş, Krus tas elerden Artemia sp, nauplus- ları ve metanaupluslarından yararlanılmıştır. Özellikle larvaların metamorfozlarını tamamlamak için gerekli olan çok doymamış yağ asitlerinin (PUPA) canlı yem aracılığı ile larvalara geçmesinin önemi vurgulanmıştır.
dc.description.abstractAbstract In the works made, the eggs and larvae growth of Gxlthead Seabream (Sparus aurata), that has an economic importance in our seas, was examined in conditions of Aquaculture. The most important factor which effects the hatching of eggs appeared as temperature and it was thought that the optimum hatching was at 16 - 20°C. Rearing has been coming a3 the main factor among those effecting mortality in larvae phase and it was made use of in order Isochrysis tahitian, Chlorella sp. and Dunaliella tertiolecta unicellular algaes; Brachionus plicatilis from Rotifers and Artemia nauplii and metanauplii from Crustaceans in rearing diet, -was implemented. îhe importance of the transmission of poly unsaturated, Patty Acids (PUFA), which are necessary especially for larvaes to complete their metamorphasis to larvaes by means of life food, was emphasized.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleÇipura balığı (Sparus aurata, L.) yumurta ve larvalarında gelişim ve larval safhada canlı besin alınımı
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-03-23
dc.contributor.departmentCanlı Deniz Kaynakları Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid4168
dc.publisher.instituteDeniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü
dc.publisher.universityDOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid4168
dc.description.pages66
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess