Ankara koşullarında ayva ağaçları su tüketiminin saptanması (Cydonia oblanga mill)
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
I ÖZET Yüksek Lisans Tezi ANKARA KOŞULLARINDA AYVA AĞAÇLARI {Cydonia oblangaMilî) SU TÜKETİMİNİN SAPTANMASI Berna GÜNEŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Turhan AKÜZÜM 1998, Sayfa: 43 Jüri: Prof. Dr. Turhan AKÜZÜM Prof. Dr. Osman YILDAHM Prof. Dr. Süleyman KOD AL Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği ayva bahçesinde 1995 yılında yürütülen bu çalışmada, ayva ağaçlarının {Cydonia oblanga Mill) haftalık periyotlar için su tüketimleri ölçülmüş ve bu değerler farklı su tüketimi tahmin yöntemleri ile hesaplanan değerlerle karşılaştırılarak uygun su tüketimi tahmin yöntemi belirlenmiştir. Sonuçta, yöre koşullarında damla yöntemiyle sulanan ayva ağaçları için en iyi tahmini A Sınıfı Buharlaşma Kabı, Jensen-Haise, Penman (FAO), yöntemlerinin verdiği bulunmuş ve bu yöntemler için kc bitki katsayısı eğrileri hazırlanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Ayva {Cydonia oblanga Milî), bitki su tüketimi, bitki su tüketimi tahmin yöntemleri, bitki katsayısı. ABSTRACT Master's Thesis DETERMINATION OF QUINCE TREE'S (Cydonia oblanga milt) EVAPOTRANSPIRATION FOR ANKARA CONDITIONS Berna GÜNEŞ Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Farm Structures and Irrigation Supervisor: Prof.Dr. Turhan AKÜZÜM 1998, Page: 43 Jury: Prof.Dr. Turhan AKÜZÜM Prof.Dr. Osman YILDIRIM Prof.Dr. Süleyman KODAL This study was carried out in the quince orchard of the Research and Aplication Farm, Faculty of Agriculture, University of Ankara, during the year of 1995. The weekly evapotranspiration of quience trees (Cydonia oblanga null) were measured in the field and these values were compared with the reference or potantial evapotranspiration which were estimated by differend methods. As a result, Pan evapotranspiration, Jensen-Haise and Penman (FAO) methods save more suitable estimations for research conditions and the crop coefficient curves of pear trees were prepared for these estimating methods. KEY WORDS: Quince (Cydonia oblanga null), evapotranspiration, evapotranspiration estimating methods, crop coefficient.
Collections