Show simple item record

dc.contributor.advisorAküzüm, Turhan
dc.contributor.authorGüneş (Tütüncü), Berna
dc.date.accessioned2020-12-30T09:40:36Z
dc.date.available2020-12-30T09:40:36Z
dc.date.submitted1998
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/512421
dc.description.abstractI ÖZET Yüksek Lisans Tezi ANKARA KOŞULLARINDA AYVA AĞAÇLARI {Cydonia oblangaMilî) SU TÜKETİMİNİN SAPTANMASI Berna GÜNEŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Yapılar ve Sulama Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Turhan AKÜZÜM 1998, Sayfa: 43 Jüri: Prof. Dr. Turhan AKÜZÜM Prof. Dr. Osman YILDAHM Prof. Dr. Süleyman KOD AL Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği ayva bahçesinde 1995 yılında yürütülen bu çalışmada, ayva ağaçlarının {Cydonia oblanga Mill) haftalık periyotlar için su tüketimleri ölçülmüş ve bu değerler farklı su tüketimi tahmin yöntemleri ile hesaplanan değerlerle karşılaştırılarak uygun su tüketimi tahmin yöntemi belirlenmiştir. Sonuçta, yöre koşullarında damla yöntemiyle sulanan ayva ağaçları için en iyi tahmini A Sınıfı Buharlaşma Kabı, Jensen-Haise, Penman (FAO), yöntemlerinin verdiği bulunmuş ve bu yöntemler için kc bitki katsayısı eğrileri hazırlanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Ayva {Cydonia oblanga Milî), bitki su tüketimi, bitki su tüketimi tahmin yöntemleri, bitki katsayısı.
dc.description.abstractABSTRACT Master's Thesis DETERMINATION OF QUINCE TREE'S (Cydonia oblanga milt) EVAPOTRANSPIRATION FOR ANKARA CONDITIONS Berna GÜNEŞ Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Farm Structures and Irrigation Supervisor: Prof.Dr. Turhan AKÜZÜM 1998, Page: 43 Jury: Prof.Dr. Turhan AKÜZÜM Prof.Dr. Osman YILDIRIM Prof.Dr. Süleyman KODAL This study was carried out in the quince orchard of the Research and Aplication Farm, Faculty of Agriculture, University of Ankara, during the year of 1995. The weekly evapotranspiration of quience trees (Cydonia oblanga null) were measured in the field and these values were compared with the reference or potantial evapotranspiration which were estimated by differend methods. As a result, Pan evapotranspiration, Jensen-Haise and Penman (FAO) methods save more suitable estimations for research conditions and the crop coefficient curves of pear trees were prepared for these estimating methods. KEY WORDS: Quince (Cydonia oblanga null), evapotranspiration, evapotranspiration estimating methods, crop coefficient.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleAnkara koşullarında ayva ağaçları su tüketiminin saptanması (Cydonia oblanga mill)
dc.title.alternativeDetermination of quince tree's (Cydonia oblanga mill) evatranspıration for Ankara conditions
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmFruit trees
dc.subject.ytmAnkara
dc.subject.ytmWater consumption
dc.subject.ytmAgricultural buildings
dc.subject.ytmIrrigation
dc.subject.ytmQuince
dc.identifier.yokid76770
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid76770
dc.description.pages43
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess