Tekirdağ içme suyu, kaynak suyu, kuyu suyu, Deniz suyunda bakteriyolojik kirlilik ve nitrik aranması üzerine bir araştırma
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
-50- 6. ÖZET Tekirdağ şehirindeki şehir içme suyu, kaynak suyu ve kuyu sularından farklı yerlerden ve farklı zamanlarda alınan 68 su örneğinde bakteriyolojik kirlilik olarak E.coli, kimya sal kirlilik olarak kalitatif nitrit aranması üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Ayrıca şehir sahilinden (30 km) fark lı zamanlarda (Temmuz-Ağustos-Aralık) alman 66 su örneğinde koliform grubu bakteri ve toplam canlı bakteri sayımları ya pılmış sonuç ve değerlendirmeler aşağıdaki gibidir. 1- Şehir İçme Suyu: Genelde iyi olup, bazı bölgeler de E.coli bulaşması görülmüş, suların % 41' i birinci sınıf °/o 59 'u. ikinci sınıf sulara girmiştir. Kalitatif nitrit ola rak tüm bölgeler temiz bulunmuştur. 2- Kaynak Suyu: % 25 'i ikinci sınıf, % 75' i üçüncü sınıf sulara girmiş olup E.coli yönünden tüketimi tehlikeli dir. Ayrıca suların %25'inde nitrit varlığı tesbit edilmiş tir. 3- Kuyu Suyu: % 8 birinci, jt> 18 ikinci ve % 74- 'ü ü- çüncü sınıf sulara girmiştir. Sınıflama E.coli 'ye göre yapıl mış ve bu suların tüketilmesi sağlık açısından tehlikelidir. Aynı sularda % 20 'sinde kalitatif nitrit bulunmuştur. ' 4- Deniz Suyu : Alman su örneklerinin tamamında ko liform grubu bakteri tesbit edilmiştir. ürnek alınan bölgele rin % 64 'ü plaj olarak kullanılması sağlık açısından tehli kelidir. Ayrıca toplam canlı bakteri yönünden daha kirli olduğu görülmüş bu bölgelerin oranı % 81 olarak bulunmuştur. -51- 7. summary An Investigation on the Bacteriological Pollution Le vel and the Presence of Nitrite Ions Drink Water, Well Water, Fountain Water and Sea Water Tekirdağ Province. This study was conducted in order to determine to the chemical and bacteriological pollution level of the 68 samples of water taken from the Tekirdağ city water network, well wa ter and fountain water. Bacteriological pollution levels were measured by means of number of E.coli bacteria. The chemical pollution level was measuredby means of the presence or absen ce of nitrit ions. The similar study were also carried out bacteriologicaly for the sea water samplest from 30 km. lenght of sea shore at several seasons. The sea water pollution level was measured by means of the total number of bacteria and num ber of coliform bacteria. The resuts were outlined as below; 1- 41 and 59 % of sea water samples were classified as first class, second class respectively all samples were found as qualitative nitrit free. Some samples were contaminated with E.coli bacteria. 2-, 25 and 75 % of samples from fountain were found as second* and third class respectively. Due to presence of E.coli bacteria; fountain water samples were not suitable for human consumption, 25 % of fountain water samples had also nitrit. 3- 8,18 and 74- % of* well water samples were clasified as first, second and third class respectively. Due to having E.coli contamination, some of well water samples were not suitable for human consumption 20 °/o of E.coli contaminated well water samples had also qualitative nitrit. 4- All sea water samples had coliform bacteria. Con cerning with total alive bacteria count sea water samples; were found as polluted.
Collections