Konya İli Derebucak İlçesi Çamlık Kasabası çevresi kaynak sularının, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin araştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Yüksek Lisans Tezi Konya İli Derebucak İlçesi Çamlık Kasabası Çevresi Kaynak Sularının Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması Orhan İNAL Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Osman ŞİMŞEK Bu araştırmada; Dünya ve Türkiye gündemini sürekli işgal eden su (özellikle şişelenip ambalajlanarak satılabilecek kaynak suyu) ile ilgili bir takım veriler ortaya konmuştur. Materyal olarak Antalya Havzası ile Konya Havzası arasında Toros Dağları 'na kurulmuş Çamlık Kasabası' nın çevresindeki kaynak suları seçilmiştir. 10 farklı yerden birer hafta ara ile 3 tekrar yapılarak alınan kaynak sularının fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri araştırılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre; Yeniköy Kaynak Suyu'nun 1. analizi fiziksel ve kimyasal olarak uygun, mikrobiyolojik olarak (Toplam Canlı Bakteri Sayısı yönünden) uygun olmadığı, diğer kaynak sularının ise kimyasal olarak (özellikle Toplam Sertlik yönünden) uygun olmadığı, ancak uygun kaptaj yapılırsa bu suların içme ve kullanma suyu olarak kullanılabileceği belirlenmiştir. SUMMARY Master's Thesis The Physical, Chemical, and Microbiological Properties Research Of Spring Waters Around Çamlık Province Of Derebucak Town Of Konya District Orhan İNAL Trakya University Graduate School Of Natural and Applied Sciences Food Engineer Departmant Supervisor: Doç. Dr. Osman ŞİMŞEK In this research, it is tried to put forward some data about spring waters which occupy the agenda of the world and our country Turkey continuously. We are mainly interested in the spring waters that can be bottled and marketed. The area of interest is the region Tauros Mauntains between the water basins of Konya and Antalya. We collected the samples from the environments of Çamlık province. Samples from ten different locations are taken three times with one week intervals. The physical, chemical, and microbiological properties are tested. According to test results, the Yeniköy spring water was appropriate physically and chemically after the first analysis but unsuitable microbiologically (total plate count quantity). Other samples were found out to be chemically inconvinient according to their total hardness. However, if the necessary captage was achieved, the collected water would be used as drinking water and cleaning water.
Collections