Aspergillus melleus tarafından üretilen okratoksin a üretimini etkileyen fizyolojik koşulların saptanması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Ill ÖZET Mikotoksinler içinde yer alan `okratoksinler` Aspergillus ve Penicillium cinsinden bazı küf türleri tarafından çeşitli tarım ürünlerinde ve yemlerde üreme sonucu oluşturulmaktadır. A. melleus ATCC 34444ün kullanıldığı bu çalışmada, YES kültür ortamında okratoksin A üretimini etkileyen fizyolojik parametreler araştırılmıştır. Bu fungusun okratoksin A üretiminde optimum koşulların, statik ve karanlık ortam 26° C sıcaklık, pH: 6,1 06 spor/100 mi ve inkübasyonun 12. gün olduğu tesbit edilmiştir. IV SUMMARY Ochratoxins, are certain type of mycotoxins that are produced by various species of Aspergillus and Penicillium fungi growing on cereal foods and feeds. In this study A. melleus ATCC 34444 strain was grown in YES culture medium to optimize the physiological factors that effect the ochratoxin A production. Ochratoxins production by this fungus are as follows; inkubation at dark at 26° C temperature, without agitation, medium initial pH of 6, spores inoculated amounts 106/100 ml and incubation for 12 days.
Collections