Show simple item record

dc.contributor.advisorCansur, Emir
dc.contributor.authorKiremit, Neşe
dc.date.accessioned2020-12-30T07:19:04Z
dc.date.available2020-12-30T07:19:04Z
dc.date.submitted1993
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/485788
dc.description.abstractIll ÖZET Mikotoksinler içinde yer alan `okratoksinler` Aspergillus ve Penicillium cinsinden bazı küf türleri tarafından çeşitli tarım ürünlerinde ve yemlerde üreme sonucu oluşturulmaktadır. A. melleus ATCC 34444ün kullanıldığı bu çalışmada, YES kültür ortamında okratoksin A üretimini etkileyen fizyolojik parametreler araştırılmıştır. Bu fungusun okratoksin A üretiminde optimum koşulların, statik ve karanlık ortam 26° C sıcaklık, pH: 6,1 06 spor/100 mi ve inkübasyonun 12. gün olduğu tesbit edilmiştir.
dc.description.abstractIV SUMMARY Ochratoxins, are certain type of mycotoxins that are produced by various species of Aspergillus and Penicillium fungi growing on cereal foods and feeds. In this study A. melleus ATCC 34444 strain was grown in YES culture medium to optimize the physiological factors that effect the ochratoxin A production. Ochratoxins production by this fungus are as follows; inkubation at dark at 26° C temperature, without agitation, medium initial pH of 6, spores inoculated amounts 106/100 ml and incubation for 12 days.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleAspergillus melleus tarafından üretilen okratoksin a üretimini etkileyen fizyolojik koşulların saptanması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAspergillus
dc.subject.ytmCereal products
dc.subject.ytmFlour
dc.subject.ytmMould
dc.subject.ytmMycotoxins
dc.subject.ytmOchratoxins
dc.subject.ytmFeeds
dc.subject.ytmPenicillium
dc.subject.ytmCereals
dc.identifier.yokid28219
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid28219
dc.description.pages51
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess