Hamsi ve mezgit balıklarının buz ile muamele edilip buzdolabında saklanmasının kalite üzerine etkisi açısından geleneksel yöntemle karşılaştırılması
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
ÖZET Bu çalışmada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaygın olarak avlanan hamsi ve mezgit balıklarının, avlandığı andan itibaren buz içerisinde ve oda sıcaklığında muhafaza koşullarında duyusal, mikrobiyolojik ve kimyasal kalite değişimleri tespit edilerek, raf ömürleri belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışma sonucunda, hamsinin oda sıcaklığında 2, buzdolabında 4 gün, mezgitin oda sıcaklığında 1, buzdolabında 3 gün yenilebilir kalitede olduğu gözlemlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Hamsi, Mezgit, Kalite Değişimleri, Buzdolabı ve Oda Sıcaklığı, Raf Ömrü. SUMMARY The Comparison of The Storaging Anchovy and Whiting at Refrigerator After Keeping Them in Ice to The Traditional Method in Order to Test Their Quality. The purpose of this srudy was to determine the sensory, microbiological and chemical quality changes of anchovy and whiting, which are commonly caught in The East Black Sea area in order to estimate the shelf-life of these fish species, stored at ambient and refrigerated temperature conditions. Results showed that the shelf-life of anchovy samples were 2 days at ambient temperatures, 4 days at refrigerator. In comparason with whiting, samples had 1 day shelf-life at ambient temperature although 3 days at refrigerator. Key Words: Anchovy, Whiting, Quality Changes, Refrigerator, Ambient Temperature, Shelf-life. T^r» <4~rV
Collections