Determining of critical velocities of some seed crops in pnomatic systems
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
(?>U^ ÖZET Yüksek Lisans Tezi PNÖMATİK SİSTEMLERDE BAZI DANELİ ÜRÜNLERİN KRİTİK HIZLARININ BELİRLENMESİ Şerfoen YILDIRIM Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinaları Anabilim Dalı %ğ Q Danışman :Doç.Dr. Fikret DEMİR *^ 2001, 56 Sayfa Jüri : Doç.Dr.Fikret DEMİR Prof.Dr.Hüseyin ÖĞÜT Doç.Dr.Cevat AYDIN Bu çalışmada üç farklı nem içeriğine sahip, üç buğday (Gerek, Kundura, Selçuklu), üç fasulye (Akman, Göynük, Yunus-90) ve üç mısır (At dişi, Cin, Şeker) olmak üzere toplam dokuz çeşit tarımsal ürünün kritik hızlan ve fiziksel özellikleri belirlenmiştir. Çalışmada ürünlerin nem içeriğinin ve çeşitlerin kritik hız Üzerine etkisi incelenmiştir. Kritik hız ile nem içeriği arasındaki ilişki istatistiksel açıdan önemli bulunmuştur. Kritik hızın değerleri 6,1-12,27 m/s arasında değişmiştir. Ayrıca nem içeriği ile ürünlere ait fiziksel özelliklerden iz düşüm alam, bin tane ağırlığı, boşluk oranı, küresellik,hacim ağırlığı ve özgül ağırlık arasındaki ilişki istatistiksel açıdan önemlidir. Anahtar Kelimeler : Kritik Hız, Fiziksel Özellikler, Taneli Ürün, pH ABSTRACT Masters Thesis DETERMINING OF CRITICAL VELOCITIES OF SOME SEED CROPS IN PNEUMATIC SYSTEIMS Şerfoen YILDIRIM Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Machinery Supervisor : Assoc.Prof.Dr.Fikret DEMİR 2001,56 Page Jury :AssocProf.Dr.Fikret DEMİR Prof.Dr.Hüseyin Ö?ÜT Assoc.Prof.Dr.Cevat AYDIN In this study, critical velocities and physical characteristics of 9 various agricultural products which including 3 wheat varieties (Gerek, Kunduru and Selçuklu ), 3 field bean varieties (Akman, Göynük and Yunus-90) and 3 corn varieties ( Pop corn, sweet corn and dent corn), with 3 different moisture contents of kernel were determined. It was found that relationships between critical velocity and moisture content and among varieties were statistically significant. Critical velocities measured ranged from 6,1 to 12,27 m/s. On the other hand, It was concluded that relationships between moisture content and physical characteristics such as 1000 kernel weight, sphericity, bulk density, porozdty, space ratio and area of projection were statistically significant. Key Words: Critical velocity, physical characteristics, seed crops. 11
Collections