Show simple item record

dc.contributor.advisorDemir, Fikret
dc.contributor.authorYildirim, Şerben
dc.date.accessioned2020-12-29T17:35:51Z
dc.date.available2020-12-29T17:35:51Z
dc.date.submitted2001
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/467404
dc.description.abstract(?>U^ ÖZET Yüksek Lisans Tezi PNÖMATİK SİSTEMLERDE BAZI DANELİ ÜRÜNLERİN KRİTİK HIZLARININ BELİRLENMESİ Şerfoen YILDIRIM Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Makinaları Anabilim Dalı %ğ Q Danışman :Doç.Dr. Fikret DEMİR *^ 2001, 56 Sayfa Jüri : Doç.Dr.Fikret DEMİR Prof.Dr.Hüseyin ÖĞÜT Doç.Dr.Cevat AYDIN Bu çalışmada üç farklı nem içeriğine sahip, üç buğday (Gerek, Kundura, Selçuklu), üç fasulye (Akman, Göynük, Yunus-90) ve üç mısır (At dişi, Cin, Şeker) olmak üzere toplam dokuz çeşit tarımsal ürünün kritik hızlan ve fiziksel özellikleri belirlenmiştir. Çalışmada ürünlerin nem içeriğinin ve çeşitlerin kritik hız Üzerine etkisi incelenmiştir. Kritik hız ile nem içeriği arasındaki ilişki istatistiksel açıdan önemli bulunmuştur. Kritik hızın değerleri 6,1-12,27 m/s arasında değişmiştir. Ayrıca nem içeriği ile ürünlere ait fiziksel özelliklerden iz düşüm alam, bin tane ağırlığı, boşluk oranı, küresellik,hacim ağırlığı ve özgül ağırlık arasındaki ilişki istatistiksel açıdan önemlidir. Anahtar Kelimeler : Kritik Hız, Fiziksel Özellikler, Taneli Ürün, pH
dc.description.abstractABSTRACT Masters Thesis DETERMINING OF CRITICAL VELOCITIES OF SOME SEED CROPS IN PNEUMATIC SYSTEIMS Şerfoen YILDIRIM Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Machinery Supervisor : Assoc.Prof.Dr.Fikret DEMİR 2001,56 Page Jury :AssocProf.Dr.Fikret DEMİR Prof.Dr.Hüseyin Ö?ÜT Assoc.Prof.Dr.Cevat AYDIN In this study, critical velocities and physical characteristics of 9 various agricultural products which including 3 wheat varieties (Gerek, Kunduru and Selçuklu ), 3 field bean varieties (Akman, Göynük and Yunus-90) and 3 corn varieties ( Pop corn, sweet corn and dent corn), with 3 different moisture contents of kernel were determined. It was found that relationships between critical velocity and moisture content and among varieties were statistically significant. Critical velocities measured ranged from 6,1 to 12,27 m/s. On the other hand, It was concluded that relationships between moisture content and physical characteristics such as 1000 kernel weight, sphericity, bulk density, porozdty, space ratio and area of projection were statistically significant. Key Words: Critical velocity, physical characteristics, seed crops. 11en_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDetermining of critical velocities of some seed crops in pnomatic systems
dc.title.alternativePnömatik sistemlerde bazı daneli ürünlerin kritik hızlarının belirlenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCritical velocity
dc.subject.ytmGranular foods
dc.subject.ytmBean
dc.subject.ytmMaize
dc.subject.ytmMoisture
dc.subject.ytmWheat
dc.subject.ytmAgricultural machinery
dc.subject.ytmPhysical properties
dc.identifier.yokid115319
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universitySELÇUK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid106174
dc.description.pages56
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess