Browsing TEZLER by Subject "Identification"
Now showing items 1-6 of 6
-
Erzurum piyasasında satışa sunulan kavurmalardan izole edilen mikroorganizmaların yağ asitleri kompozisyonuna göre tanısı ve kavurmaların bazı kimyasal özellikleri
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Araştırmada 41 adet kavurma numunesi şansa bağlı olarak, Erzurum piyasasmda mevcut satış noktalarından temin edilmiş, bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri açısından incelenerek, izole edilen bazı bakterilerin ... -
Pastırmadan enterokokların izolasyonu/identifikasyonu ve karakterizasyonu
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Araştırmada 20 farklı firmadan temin edilen pastırma örneklerinden toplam 271 enterokok izolatı bazı fenotipik özellikler yönünden (farklı sıcaklıklarda gelişme, glukozdan gaz üretimi, farklı pH değerlerinde gelişme, ... -
Sucuktan bakteriosin benzeri antimikrobiyal metabolit üreten laktik asit bakterilerinin izolasyon ve identifikasyonu ve çeşitli gıda zararlısı ve/veya gıda kaynaklı projen bakterilere karşı antagonistik aktivite araştırı
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Araştırmada, Türkiye piyasasın; temsil edecek şekilde çeşitli il merkezlerinden temih edilen 51 adet sucuk örneğinin bazı duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiş ve bu örneklerin içerdiği ... -
Tulum peynirinden izole ve identifiye edilen bazı laktik asit bakteri suşlarının starter kültür özellikleri ve peynirlerin bazı özelliklerinin tespiti
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada, Erzincan Tulum peynirinde starter kültür belirleme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla 40 örnekten izole edilen 240 adet laktik asit bakterisinin (LAB) Microbiology Identification System kullanılarak ... -
Turşu ve zeytinlerden laktik asit bakterileri ile mayaların izolasyonu-identifikasyonu ve elde edilen izolatların bazı özelliklerinin belirlenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Geleneksel yöntemle üretilmiş turşu ve zeytin örneklerinden toplam 171 laktik asit bakterisi (LAB) izole ve identifiye edilmiştir. Turşu örneklerindeki laktik asit bakterileri Lactobacillus (%47.9) ve Pediococcus (%52.03) ... -
Vakfıkebir ekmeğinin mikroflora ve aroma maddelerinin tesbiti
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Doktora Tezi VAKFIKEBİR EKMEĞİNİN MİKROFLORA VE AROMA MADDELERİNİN TESPİTİ Neslihan DİKBAŞ Danışman: Yrd.Doç.Dr.H.Gürbüz KOTANCILAR Bu çalışmada, geleneksel yöntemle üretilen Trabzon Vakfıkebir Ekmeğinin mikrobiyolojik ...