Browsing TEZLER by Subject "Balıkçılık Teknolojisi"
Now showing items 1-3 of 3
-
Okside olmuş balık yağı içeren yemlere fındık yağı ilavesinin gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) büyüme, yağ asidi kompozisyonu ve antioksidan savunma sistemine etkisi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Yaklaşık 1 g ağırlığındaki gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) yavruları biyolojik filtrasyon donanımına sahip yarı kapalı devre üretim sisteminde 131°C sıcaklıkta 3 tekerrürlü olarak farklı düzeylerde okside edilmiş ... -
Trabzon kıyılarında balık yumurta ve larvalarının dağılımı ile ekonomik demersal balıklardan mezgit (Merlangius merlangus euxinus nordmann, 1840) ve barbunya (Mullus barbatus ponticus, Ess. 1927)`nın yumurta üretiminin incelenmesi
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada, Ocak 2007-Aralık 2008 tarihleri arasında Trabzon (Doğu Karadeniz) açıklarında belirlenen üç istasyonda vertikal ve horizontal olarak plankton çekimleri (WP?2 plankton kepçesi) yapılarak balık yumurta ve ... -
Türkiye`de hane halkı balık harcamalarını etkileyen faktörlerin belirlenmesi: Ekonometrik çift engel sansür harcama modelleri yaklaşımı
(ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-07-28)Bu çalışmanın amacı, Türkiye'de hane halkı balık harcamalarına etki eden faktörlerin saptaması ve bu faktörlerin birim etkilerini ortaya koymak suretiyle ve bu çalışma ile ilgili etkin pazarlama planlamalarının ...