Browsing TEZLER by Author "Paksoy, Mustafa"
Now showing items 1-16 of 16
-
Amerikan asma anaçları üzerine aşılı Hamburg misketi üzüm çeşidinden Konya ekolojik şartlarında fidan üretimi ve bu anaçların aşısız olarak köklendirilmesi üzerinde bir araştırma
Çalik, Melahat (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırma, Konya ekolojik şartlarında hem aşısız köklü amerikan asma fidanı üretimini ve hem de bu anaçlar üzerine aşılı Hamburg Misketi üzüm çeşidinden aşılı köklü asma fidanı üretimi imkanlarını araştırmak amacıyla ... -
Aşılı domates fidesi üretiminde kullanılan bazı anaçlar ve farklı aşılama yöntemlerinin kullanılabilirliğinin araştırılması
Ünal, Sevil (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020-02-28)Bu çalışma 2005 yılında Antalya'da Grow Fide A.Ş.'de ve Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi seralarında yürütülmüştür. Bitki materyali olarak Fantastic 144 F1 domates çeşidi, anaç olarak 7-RZ ve 61-53 ... -
Bazı domates (Solanum lycopersicum) genotiplerinin melezlenmesi, ebeveyn ve melezlerin morfolojik karakterizasyonu
Keskin, Levent (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Yerel genetik kaynakların korunması için yerel genotiplerin gen havuzlarında muhafaza edilmeleri gerekmektedir. Bu çalışma ile yerel domates popülasyonları ülkemizin farklı illerinden survey yapılarak toplanmış ve deneme ... -
Bazı organik gübrelerin tohumdan baş soğan (Allium cepa L.) üretiminde verim ve kaliteye etkileri
Koca, Nursal (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, bazı organik gübre uygulamalarının direk tohumdan baş soğan üretimindeki verim ve bazı kalite unsurlarına etkilerini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma 2011 yılında Kırıkkale Üniversitesi ... -
Bazı patlıcan genotiplerinde fide gelişimi ve besin elementi içeriklerine arbuscular mikoriza fungus uygulamalarının etkileri
Keskin, Levent (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, Selçuk Üniversitesi'nde ısıtmasız plastik serada 2007 yılında yürütülmüştür. Araştırmada bitkisel materyal olarak Aydın siyahı, Faselis F1, Fabina F1, Topan, Vezir F1, Kemer, Uzun patlıcan 50896, Uzun ... -
Bazı yerel kavun genotiplerinin tuza (NaCl) tolerans düzeylerinin belirlenmesi
Bati, Bahar Banu (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, bazı yerel kavun genotiplerinin tuza tolerans düzeylerinin belirlenmesi amacıyla Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Araştırma Seraları ve laboratuvarında 2009 yılında yürütülmüştür. ... -
Farklı yetiştirme sistemleri ve humik asit dozlarının kültür mantarında (Agaricus bisporus (Lange) Sing.) verim ve bazı kalite özelliklerine etkisi
Özdemir, Mehmet (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu arastırma ile 2007 yılında aynı üretim odasında farklı yetistirmesistemlerine farklı dozlarda humik ait uygulaması yapılmak suretiyle Agaricusbisporus türü kültür mantarı yetistiriciliginde verim ve bazı kalite ... -
Hümik asit ve çinko uygulamalarının ıspanakta bitki gelişimi ve besin elementi içeriklerine etkileri
Kaya, Selin (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, farklı dozlarda hümik asit uygulamalarının Matador ıspanak çeşidinde çinko alınımına ve fide gelişimine etkilerini ortaya koymak amacıyla Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Araştırma ... -
Ispanakta değişen hümik asit dozlarının kurşun alımına ve bitki gelişimine etkisi
Yilmaz, Turhan (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne ait araştırma seraları ve laboratuarında 2012 - 2013 yılları arasında yürütülen çalışmada ıspanakta değişen humik asit dozlarının kurşun alımına ve bitki ... -
Konya yöresinde değişik havuç çeşitleri ve farklı ekim zamanlarının havuç verim kalitesine etkileri üzerinde araştırmalar
Sari, Tahsin (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Yüksek Lisans Tezi KONYA YÖRESİNDE DEĞİŞİK HAVUÇ ÇEŞİTLERİ VE FARKLI EKİM ZAMANLARININ HAVUÇ VERİM VE KALİTESİNE ETKİLERİ ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR Tahsin SARI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAHÇE BİTKİLERİ ... -
Organik ve inorganik gübrelerin Aksaray koşullarında karnabahar yetiştiriciliği üzerine etkileri
Kil, Rifat (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, Aksaray ekolojik koşullarında karnabahar yetiştiriciliğinde farklı organik ve inorganik gübre uygulamalarının verim ve bazı kalite özelliklerine etkilerini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Araştırma 2012 ... -
Patlıcanda kurşun ve arbuscular mycorrhizal fungus uygulamalarının (Glomus intraradices ve Gigaspora margarita) fide gelişimi ve besin elementi içeriklerine etkisi
Erdoğan, Fatih (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalı?ma, Glomus intraradices (Gi) ve Gigaspora margarita uygulamalarınındeği?ik kur?un dozlarında yeti?tirilen Kemer patlıcan çe?idi fidelerinde fide geli?imparametreleri ve bitki besin elementlerindeki deği?imleri ... -
Physalis`in morfolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi
Abay, Emel (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, 2011 yılında, tınlı, % 2,21 organik madde içerikli, kireç oranı yüksek, alkalin toprak özelliklerine sahip sera koşullarında yürütülmüştür. Physalis peruviana L.'nin morfolojik ve pomolojik özelliklerinin ... -
Sera koşullarında GABA ve messenger uygulamalarının domateste bitki gelişimi, verim ve kaliteye etkileri
Dündar, Murat (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu araştırmada aşılı domateslerde G.A.B.A ve Messenger bitki aktivatörleri ile pestisit uygulaması yapılan ve pestisit uygulaması yapılmayan sera koşullarında bitki gelişimi, verim ve meyve kalitesine etkilerinin belirlenmesi ... -
Tuz stresi altında yetiştirilen patlıcan fidelerinin gelişimi ve besin elementi içerikleri üzerine arbuscular mikorizal fungus uygulamalarının etkisi
Şen, Özlem (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, Glomus intraradices (Gi) uygulamalarının tuzlu toprak şartlarında yetiştirilen Aydın Siyahı patlıcan çeşidi fidelerinde fide gelişim parametreleri ve bitki besin elementlerindeki değişimleri ortaya koymak ... -
Yaz sezonunda yetiştirilen brokkolide (Brassica oleracea l. var. italica) bazı organik maddelerin bitki gelişimi, verim ve kaliteye etkileri
Karakaya, Zarife (SELÇUK ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma, 2004 yaz sezonunda yetiştirilen üç brokkoli (Brassica oleracea L.var. italica) çeşidinde bazı organik maddelerin bitki gelişimi, verim ve kalitesineetkilerini belirlemek amacıyla Konya'nın Çumra ilçesinde ...