Physalis`in morfolojik ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu çalışma, 2011 yılında, tınlı, % 2,21 organik madde içerikli, kireç oranı yüksek, alkalin toprak özelliklerine sahip sera koşullarında yürütülmüştür. Physalis peruviana L.'nin morfolojik ve pomolojik özelliklerinin UPOV deskriptörü kullanılarak belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada bitki tipi, yan dal sayısı, çiçek ve meyve rengi, meyve ağırlığı ve boyutları gibi bazı bitkisel özellikler ile SÇKM, pH, yağ asitleri ve toplam fenol içerikleri gibi kimyasal özellikleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda bitki boyu ilk çiçeklenmede 60 cm son hasatta 205 cm, ortalama yaprak alanı 161 cm2, kapsüllü ve kapsülsüz meyve ağırlığı sırasıyla 3,11 - 2,95 g, kök derinliği ve kök genişliği sırasıyla 50 - 52,2 cm, meyve eti sertliği 2,09 1b, SÇKM % 15,5 ve pH 4,07, yağ içeriği 1,91 mg/100 ml, antioksidan aktivitesi % 52,54 ve toplam fenol içeriği ise 0,67 mg GAE/100 ml olarak tespit edilmiştir. This study, that is loam 2,21 % organic matter content, height percentage of lime, relevant in the circumstances was conducted in the green house in 2011. Physalis peruviana L. was aimed to determined of morphological and pomologic characteristics with using UPOV descripter. In the research, the type of plant, number of lateral branches, flowers and fruit color, fruit weight and size, with some herbal properties TSS, pH, fatty acids and total phenol content was determined as the chemical properties. İn conclusion, plant height in the first flowering 60 cm, in the last harvest 205 cm, avarage leaf area as 161 cm2, respectively encapsulated and unencapsulated fruit weight as 3.11 and 2.95 g, respectively, root depth and root width as 50 and 52.2 cm, fruit firmness as 2.09 lb. TSS as % 15.5 and pH as 4.07, fat content as 1.91 mg/100 ml, antioxidant activity as % 52.54 and the totel phenol content as 0.67 mg GAE/100 ml were determined.
Collections